4 alimente care te vor ajuta să respiri mai bine

1 72924 original jpg jpeg

Ceea ce mâncăm influenţează sănătatea plămânilor. Astfel, anumite alimente pot uşura simptomele neplăcute ale astmului şi altor afecţiuni respiratorii. Consumă-le dacă suferi de aceste probleme de sănătate.

Mere

Dacă ţi se pare că micuţul tău are respiraţia şuierătoare,roagă-l să bea un pahar de suc de mere. Un studiu britanic arată că micuţii care beau suc de mere o dată pe zi îşi rezolvă problemele respiratorii,comparativ cu prichindeii care consumă suc de meremai rar. Un alt studiu arată că femeile care au mâncat mere în mod regulat în timpul sarcinii au mai puţine şanse ca micuţii lor să sufere de astm sau de respiraţie şuierătoare. Merele sunt bogate în flavonoide,care sunt cunoscute pentru reducerea inflamaţiei în pasajele nazale,o trăsătură comună în astm şi respiraţie şuierătoare.

Citeşte şi:Importanţa alimentaţiei pentru astmatici

Ulei de măsline

Grăsimile mono şi polinesaturate care se găsesc în uleiul de măsline,de floarea-soarelui sau de rapiţă sunt foarte bune,nu doar pentru piele,păr şi inimă,ci,ele joacă un rol important în sănătatea plămânilor. Mai mult,uleiul de măsline poate ajuta la combaterea riscurilor de sănătate asociate cu poluarea aerului,cum sunt creşterea tensiunii arteriale şi a vaselor de sange,factori care pot reduce alimentarea cu oxigen,face inima să pompeze sânge prea repede şi îngreunând respiraţia.

Cafea

Cafeina poate acţiona ca un bronhodilatator,care eliberează căile respiratorii. O trecere în revistă a mai multor studii arată că acest stimulent natural  ar putea îmbunătăţi funcţia pulmonară până la patru ore. Cafeina este un bronhodilatator uşor;cu toate acestea,nu se compară cu un inhalator. Chiar dacă o ceaşcă de cafeaconsumată dimineaţa îmbunătăţeşte respiraţia,efectele nu sunt de lungă durată,ceea ce înseamnă că este mai sigur să ai întotdeauna inhalatorul la-ndemnă,dacă suferi de astm.

Citeşte şi:Remediu tradiţional pentru astm,bronşită,tuse şi boli de plămâni

Somon

Acizii graşi Omega-3 care se găsesc în peşte,cum este somonul,sunt antioxidanţi puternici care ajută la reducerea inflamaţiei în plămâni şi pot combate,de asemenea,bacteriile. Cercetătorii de la Universitatea din Rochester au pus mai mulţi soareci să inhaleze un derivat al acizilor graşi Omega-3 şi au descoperit că aceştia pot ajuta la reducerea inflamaţiei şi lupta împotriva unei infecţii bacteriene întâlnite la persoanele care suferă de boli pulmonare.