4 efecte adverse pe care le are aloe vera

1 82728 original jpg jpeg

Cunoscut drept un ingredient sănătos, cu multe proprietăţi curative şi beneficii pentru frumuseţe, aloe vera este un remediu pe care îl folosesc majoritatea femeilor. Totuşi, ca orice alt ingredient natural, el are şi reacţii adverse, pe care poate nu le ştiai până acum. Află care sunt câteva dintre acestea!

Provoacă alergii

Utilizarea gelului de aloe vera pentru o perioadă prelungită poate provoca alergii ale pielii, cum ar fi inflamaţie, urticarie şi roşeaţă. Alte reacţii adverse include uscarea pielii şi apariţia unor pete purpurii pe ten. Mai mult, expunerea la soare după aplicarea gelului poate cauza erupţii cutanate sau arsuri.

Dă complicaţii în sarcină şi alăptare

Gelul de aloe vera nu este indicat în sarcină, deoarece acesta stimulează contracţiile uterine şi poate provoca mai multe complicaţii cum ar fi avortul spontan. De asemenea, consumul excesiv de aloe vera creşte riscul apariţiei malformaţiilor congenitale. În cazul unei mame care alăptează, consumul sucului de aloe vera îi poate cauza disconfort abdominal copilului.

Cauzează probleme la rinichi

Aloe vera poate interacţiona cu anumite medicamente, cum sunt cele diuretice şi poate conduce la afecţiuni renale pe termen lung. Nu de puţine ori, gelul de aloe vera a fost asociat cu insuficienţa renală, de aceea persoanele care suferă de o astfel de boală trebuie să limiteze consumul.

Dăunează stomacului

Consumat în exces, sucul de aloe vera dă disconfort abdominal, crampe, balonare şi dureri puternice de stomac. Nu este recomandat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer sau alte probleme digestive.

Sursă foto: