4 trucuri pentru a reduce nevoia de a mânca dulce

1 71017 original jpg jpeg

Abia te-ai ridicat de la masă şi parcă simţi nevoia să mai mănânci ceva, mai exact un desert cât mai dulce? Atunci să nu te miri de kilogramele în plus. Iată 4 trucuri prin care poţi reduce nevoia de dulciuri!

Negarea dorinţei de a mânca zahăr nu este o soluţie,deci nu trebuie ca această substanţă să fie scoasă de tot din alimentaţie,ci trebuie abordată o soluţie moderată.

Experţii spun că persoanele care simt nevoie de a consuma alimente dulci nu ar trebui să renunţe de tot la acestea,ci să fie doar moderaţi. Un aliment dulce,când şi când,este util organismului şi nu prezintă riscuri pentru sănătate.

1. Un somn sănătos poate reduce dorinţa de a consumazahăr. Atunci când nu este odihnit îndeajuns,organismul are nevoie de zahăr pentru a suplini lipsa de energie.

2. Folosirea condimentelor ca vanilie,nucşoară,scorţişoară şi cardamom pentru aromatizarea unor feluri de mâncare şi băuturi,fără a adăuga zahăr,poate ajuta,de asemenea,la scăderea nevoii de alimente dulci.

3. Unii experţi spun că desertul poate fi înlocuit cu ceva mai multe exerciţii fizice,mai ales în cazul celor care folosesc dulciurile ca pe o metodă de rezolvare a problemelor emoţionale. În acest caz,o jumătate de oră de alergat prin parc poate fi mult mai eficientă şi mai sănătoasă,decât un baton de ciocolată.

4. Deficienţele nutriţionale pot face dorinţa de a mânca alimente dulci mai intensă. Anumiţi nutrienţi par a avea un rol important în controlul glicemiei,între care se numără cromul,vitamina B3 şi magneziul. Suplimentele alimentare bogate în astfel de compuşi pot fi utile,mai ales în cazul unor deficienţe nutriţionale combinate cu pofta de zahăr.Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg