5 avantaje ale dietei vegane

1 82237 original jpg jpeg

Întrucât există o legătură strânsă între consumul de produse de origine animal şi apariţia bolilor, tot mai multe persoane aleg să devină vegetariene şi să consume şi mai multe ceaiuri din plante. Află care sunt avantajele unei astfel de diete!

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Studiile arată că o dietă bogată în produse proaspete măreşte nivelul de hormoni care declanşează starea de bine. Spre exemplu, consumul de broccoli şi fructe de pădure asigură necesarul de magneziu, mineral responsabil cu îmbunătăţirea stării de spirit şi cu redarea energiei. Celelalte substanţe fitochimice din fructe, legume şi plante au rol calmant.

Te ajută să slăbeşti

Adepţii regimului vegetarian nu numai că sunt mai sănătoşi, dar sunt şi mai slabi. Prin urmare, consumul regulat de fructe şi legume şi renunţarea la carne şi alimente procesate ajută la scăderea în greutate şi la diminuarea grăsimii. Vegetarienii consumă, în medie, mai puţine calorii faţă de cei care mănâncă produse de origine animală, ceea ce îi ajută să îşi menţină greutatea după ce slăbesc.

Protejează inima

Păstrează-ţi inima sănătoasă cu ajutorul fructelor, legumelor şi cerealelor integrale. S-a constatat că o dietă bogată în vegetale ajută la scăderea tensiunii arteriale şi protejează inima de afecţiunile cardiace, care pot apărea chiar şi pe cale ereditară. A fi vegan reduce riscurile cu o treime.

Ajută digestia

Cu cât vei mânca mai multe fructe, legume şi cereale, vei observa că digestia ta se va îmbunătăţi şi nu vei risca, astfel, să ai probleme nici la nivelul stomacului, nici la nivelul intestinelor. Pe de altă parte, carnea este cel mai greu de digerat, de aceea persoanele care mănâncă des proteină animală pot suferi de indigestie, gastrită sau chiar cancer.

Te ajută să trăieşti mai mult

Studiile spun că cei care urmează o dietă vegană pot trăi chiar şi cu 10 ani în plus faţă de o persoană care mănâncă orice. Polifenolii care se regăsesc în alimentele vegetale sunt reponsabili pentru longevitate şi înlăturarea stresului.Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg