5 beneficii ale dormitului fără pernă

1 71909 original jpg jpeg

Când mergem, capul şi gâtul sunt aliniate pe verticală de coloana verticală, pe când în timpul somnului, capul cade pe spate sau în faţă.

Acest lucru cauzează stres suplimentar asupra muşchilor gâtului şi coloanei vertebrale,mai ales dacă perna aleasă nu e cea bună. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme,ce-ai zice să dormi fără pernă? Specialiştii spun că obiceiul are multe beneficii.

Eviţi astfel durerile de spate

Dormitulfără pernă permite spatelui să se odihnească în poziţia sa naturală. Dacă dormi pe o pernă groasă,se pune presiune pe coloana vertebrală. Rezultatul? Dureri mari de spate. Dormitul fără pernă poate fi cea mai bună alegere în păstrarea sănătăţii coloanei vertebrale. Aşa că,scapă de ea!

Previi formarea ridurilor

Cuibăritul cu faţa pe pernă poate duce la încreţirea pielei feţei. Dormitul fără pernă reduce,în mare parte,strivirea feţei,prevenind astfel formarea ridurilor şi a altor urme faciale nedorite.

Îmbunătăţeşti calitatea somnului

De multe ori,cei care dorm pe pernele nepotrivite se trezesc frecvent în miez de noapte,neputând să se odihnească aşa cum trebuie,având un somn de slabă calitate. Pentru că specialiştii susţin că dormitul fără pernă îmbunătăţeşte calitatea somnului,încearcă să dormi fără ea.

Previi apariţia durerilor de gât

În timp ce cele mai frecvente tratamente în atenuarea durerilor gâtului şi a umerilor sunt întinderile şi masajul,dormitul fără pernă este cea mai bună soluţie în prevenţia durerilor de gât şi a umerilor.

Împiedică formarea coşurilor pe faţă

Pentru un ten fără cusur,dormitul fără pernă poate reduce la minimum apariţia nesuferitelor coşuri inestetice. Motivul? Acneea este adesea cauzată de o faţă de pernă murdară sau mai rar înlocuită,astfel încât praful şi alte impurităţi se transferă de pe pernă pe ten,ducând la dezvoltarea acneei.

Credit foto:www.cando.org