5 fructe la care trebuie să renunţi dacă vrei să slăbeşti

1 75729 original jpg jpeg

Este greşit să crezi că o dietă bazată numai pe fructe te va ajuta să slăbeşti şi îţi va asigura necesarul de vitamine, minerale şi antioxidanţi de care are nevoie corpul tău pentru a nu se îmbolnăvi. Fără să îţi dai seama, poţi face alegeri greşite, care nu numai că nu te vor ajuta să pierzi kilograme, ci te vor face să acumulezi în plus.

Caise

apricots fruit peaches nectarines 80876 3840x2400 jpg jpeg

Dacă mănânci prea multe caise e posibil să suferi de indigestie. Mai mult, în interiorul sâmburilor lor se regăseşte o substanţă numită amigdalină sau vitamina B17, care s-ar părea că dăunează stomacului şi duce la greaţă, ameţeli sau chiar leşin. Înlocuieşte caisele cu căpşuni, care sunt sărace în calorii şi bogate în antioxidanţi. Ele conţin multă apă, fibre şi vitamine, care te vor ajuta să slăbeşti şi îţi vor alunga senzaţia de foame din stomac.

Pere

motto net ua 89091 jpg jpeg

Sunt zemoase şi extrem de gustoase, dar au şi ele dezavantajul lor. Perele sunt cunoscute pentru efectul lor de a produce constipaţie, motiv pentru care trebuie consumate cu moderaţie, cu atât mai mult dacă ţi-ai propus să slăbeşti. Înlocuieşte-le cu pepene verde, un aliat ideal al frumuseţii, care îţi va oferi o cantitate optimă de vitamine. Bogat în apă, el te va ajuta să elimini retenţia de apă din organism şi îţi va curăţa rinichii. De asemenea, pepenele are rolul de a îndepărta toxinele din organism, acneea şi celulita.

Avocado

avocado 01 jpg jpeg

Deşi face parte din lista alimentelor ce conţin grăsimi sănătoase, necesare corpului, avocado nu este un fruct pe care să îl incluzi într-un meniu zilnic de dietă. El are o valoare energetică destul de mare, motiv pentru care e indicat să îl consumi doar o dată pe săptămână. Optează, în locul lui, pentru fructele de pădure, acele minunăţii savuroase şi colorate ale naturii, care au o mulţime de beneficii asupra sănătăţii tale. Bogate în antioxidanţi, fructele de pădure stimulează producţia de colagen şi au rolul de a arde grăsimile de pe corp.

Struguri

images jpg jpeg

Dieta pe bază de struguri nu te va ajuta să slăbeşti, ci din contră, te va îngrăşa, asta pentru că strugurii conţin o cantitate foarte mare de zahăr. Nu mai vorbim de faptul că sunt şi foarte greu de digerat. Alege în detrimentul lor merele, care au puţine calorii, sunt dulci-acrişoare, conţin fibre şi combat celulita.

Banane

Beautiful Banana Fruit HD Desktop Wallpaper jpg jpeg

Un studiu recent a arătat că anumite substanţe pe care le conţin bananele blochează activitatea celulelor responsabile de separarea grăsimilor, motiv pentru care ele nu ar trebui consumate zilnic. În afară de conţinutul lor de potasiu, bananele constipă şi îţi încetinesc digestia, nefiind reomandate în diete pe termen lung. În loc să mănânci banane, alege grapefruitul, care topeşte grăsimile, în special pe cea de pe abdomen şi îţi asigură necesarul zilnic de nutrimente.