5 obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

1 47987 original jpg jpeg

Unele par nesemnificative, despre altele ştim sigur că îmbolnăvesc şi îmbătrânesc, dar continuăm să le facem. Este vorba despre obiceiuri precum fumatul, lipsa mişcării, care ne pot fura ani buni de pe chip şi nu numai. Iată cum le poţi învinge.

Fumatul,cel mai nociv obicei

Femeile care fumează au o respiraţie urât mirositoare,dinţii galbeni,iar tenul rămâne ridat,oricât de multe crème ai încerca.Totodată,fumătoarele pot avea tuse cronică,rezistenţă slabă la efort,cât şi predispoziţie la unele afecţiuni grave,precum cancerul de plămâni sau boli cardiovasculare.

Ce este de făcut:Dacă te numeri printre fumători,este bine să iei cât mai repede decizia de a renunţa. De fiecare dată când ţi-e poftă de “un fum”,bea un pahar cu apă,respiră adânc şi găseşte altceva de făcut. Gândeşte-te,totodată,câţi bani economiseşti,lunar. Când vrei să aprinzi o ţigară,aminteşte-ţi că scurtează viaţa cu şapte minute.

Gândurile negative,tinereţe furată

Multe femei s-au obişnuit să privească viaţa cu pessimism. Pun mereu răul în faţă,orice ar face. Ei bine,aceste gânduri negre le îmbolnăvesc sufletul încet,dar sigur. Şi pot ajunge să arate cu câţiva ani mai bătrâne decât în realitate şi să cadă mult mai uşor pradă bolilor.

Persoanele care au o astfel de atitudine asupra vieţii trebuie să-şi schimbe modul de a gândi,pentru a-şi păstra echilibrul psihic şi sănătatea trupului. Aşa că încearcă să râzi mai mult. Şi să te accepţi cu micile defecte şi insuccese,căci a greşi este omeneşte!

Dantura neîngrijită,risc de infecţii

Din ce în ce mai mulţi stomatologi din întreaga lume trag un semnal de alarmă,spunând că,neacordând atenţie spălatului pe dinţi,nenumărate femei îşi riscă sănătatea. Ignorând bacteriile din gură,se expun la carii,la parodontoză şi la infecţii. Iar de un zâmbet frumos,nici nu se pune problema!

Trebuie să ai mare grijă de igiena ta orală,aşa că poţi începe prin achiziţionarea unei noi periuţe şi a pastei de dinţi potrivite. Este indicat să te speli pe dinţi după fiecare masă importantă şi seara,înainte de culcare. Nu uita să faci şi o vizită la stomatolog.

Şi partenerul te poate îmbătrâni!

Te-ai gândit că stările tale de rău,stresul,nervozitatea pot fi cauzate şi de partener? Parcă aşa se explică şi zicala:“Mi-ai mâncat zilele!”. Căci,atunci când eşti prinsă într-o relaţie,certurile şi neînţelegerile pe care le ai cu partenerul pot avea aceste efecte asupra ta. De aceea,în loc de discuţii aprinse,alege să vorbeşti calm şi deschis despre problemele cuplului. Spune-i de fiecare dată când te simţi rău. Din când în când,nu ezitaţi să petreceţi câteva zile doar în doi,fără copii.