5 plante care opresc procesul de îmbătrânire

1 72059 original jpg jpeg

Îmbătrânirea este un fenomen natural, dar câte dintre noi ard de nerăbdare să aibă riduri? Poţi apela la creme şi măşti care-ţi promit tinereţea veşnică sau poţi încerca mai bine aceste plante.

Turmericul,secretul indiencelor

Pe lângă faptul că este condimentul care completează bucătăria indiană,turmericul este folosit de mii de ani pentru regenerarea pielii. Are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoarea,iar curcuma din turmeric,cea care-i dă culoarea galbenă,încetineşte procesul de îmbătrânire. Poate fi folosit atât în măştile făcute în casă,dar poate fi adăugat şi în preparate.

Citeşte şi:

Cum îţi afectează zahărul pielea

Ce spune pielea despre sănătatea ta

Ginsengul întăreşte organismul

Este una dintre cele mai populare plante aromate din Asia şi America,dar sunt recunoscute şi proprietăţile sale regenerante. Ginsengul scade tensiunea arterială şi reduce considerabil efectele dăunătoarea ale stresului. Astfel,pielea nu va mai fi ternă,iar întregul organism va fi revigorat. Ginsengul stimulează producţia de stamină,o substanţă care asigură buna funcţionarea a organelor.

Afinele,bune pentru ochi

Sunt un izvor nesecat de antioxidanţi. Acestea reduc efectele dăunătoarea asupra pielii a radicalilor liberi,prevenind astfel ridurile,liniile de expresie,dar şi petele de pe piele. De asemenea,antioxidanţii grăbesc regenerarea celulelor şi-ţi protejează ochii de afecţiuni grave,precum cataracta.

Gingko,aliatul memoriei

Este extrasă din copacul de Gingko-biloba şi este considerat un tonic pentru piele,întârziind apariţia primelor semne de îmbătrânire. În acelaşi timp,întăreşte venele capilare,cele care asigură buna oxigenarea a organismului şi în special a creierului.

Gotu Kola,pentru o piele perfectă

Este o plantă medicinală originară din Asia,fiind folosită în special în India,Indonezia şi India. Despre ea se ştie că are proprietăţi antiinflamatoare şi că ajută la refacerea ţesuturilor. De asemenea,întăreşte memoria,mai ales la persoanele în vârstă.

Sursa foto http://www.stylecraze.com/