5 sfaturi ca să-ţi recâştigi încrederea de sine

1 70462 original jpg jpeg

Te-ai despărţit de iubit, ai fost concediată sau nu ai obţinut rezultatele forte după ce ai ţinut o dietă...sunt doar câteva dintre "relele" care te pot face să îţi pierzi încrederea în tine. Iată ce trebuie să faci pentru un moral ridicat.

Afirmă-te!

La şcoală ai fost genul de elevă care,în ciuda faptului că ştia să răspundă la întrebările profesorilor,nu ridica mâna? Iar mai târziu la serviciu,ai devenit tiparul de angajat care stă doar în colţul lui,îi ajută pe ceilalţi şi nu de puţine ori au avut supriza ca alţii să-şi însuşească meritele?

Ei bine,este timpul să te schimbi. Nu spune nimeni să cazi în extrema cealaltă,ci doar să ai grijă ca atunci când ai o realizare să ştie şi şeful tău cât ai muncit pentru asta. Totodată,atunci când vorbeşti cu cineva nou,uită-te în ochii acelei persoane şi nu te subestima,chiar dacă are o funcţie mai importantă ca tine. Nu uita că atitutinea înseamnă altitudine!

Fă-ţi cunoştinţe noi

După o despărţire,multe femei au tendinţa să se închidă între patru pereţi şi să nu mai iasă la niciun fel de eveniment. Pot face acest lucru câteva zile,este absolut normal,însă dacă acest comportment tinde să devină un obicei,este total greşit.

Uneori,este bine să se forţeze să iasă din casă,la o întâlnire cu prietenele sau pur şi simplu la o sesiune de cumpărături. Numai aşa îşi vor putea face cunoştinţe noi.

Citeşte şi:

Sfaturi pentru a te menţine în formă

Cheia relaţiilor reuşite în viaţă

Gândeşte pozitiv

Ai fost la un interviu de angajare şi ai primit un răspuns negativ? Ei bine,nu te descuraja. O atitudine pozitivă este cheia spre succes. Gândeşte-te ce a mers rău,analizează şi nu da vina exclusiv pe tine pentru eşec.

Creează o strategie pentru următorul interviu,nu te pierde în regrete şi nu adopta în niciun caz o atitutine negativă,de tipul " nu îmi mai găsi niciodat serviciu" sau "sunt alţii mult mai buni decât mine".

Nu imita

Prietenata cea mai bună sau vecina are mai mult succes decât tine,de aceea poţi fi tentată să le copiezi comportamentul şi să ţi le alegi drept model. O astfel de atitudine nu este tocmai cea câştigătoare,fiindcă o persoană puternică este aceea care are încredere în forţele proprii,care nu trebuie să copieze comportamentul celorlalţi ca să reuşească.

Câştigătorii sunt întotdeauna cei care vin cu idei noi,inovatoare. Aşadar,încearcă să fii originală.

Nu-ţi face planuri irealizabile

Normal că te vei simţi deprimată dacă tu îţi doreşti să-ţi cumperi o casă la mare în viitorul apropiat,deşi ştii că salariul tău nu este deocamdată unul care să-ţi ofere această posibilitate.

Astfel,nu doar că te enervezi,dar îţi creezi şi o stare de disconfort psihic care scade şi încrederea în tine,vâzând că nu poţi să îţi realizezi acest vis. Propune-ţi ţeluri pe care ştii că le realizezi. Astfel,în loc de o casă la mare,ce-ar fi să începi cu o vacanţă?Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg