5 trucuri să fii în formă în toamna asta

1 47793 original jpg jpeg

Odată ce soarele fierbinte al verii s-a dus, eşti tentată să mănânci mai mult, să te zgribuleşti în fotoliu de acasă şi să uiţi de plimbările lungi pe care le făceai astă-vară. Dacă te leneveşti, sigur îţi vei recăpăta rotunjimile de care tocmai a scăpat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi menţii silueta şi tonusul. Atât cel fizic, cât şi cel psihic.

Mănâncă echilibrat

Dacă ai avut un regim alimentar echilibrat în timpul verii,bogat înlegume şi fructe proaspte,nu e cazul să-l abandonezi în favorarea grăsimilor şi dulciurilor. Profită de toate prospeţimile de sezon şi pregăteşte salate delicioase şi pline de savoare. Pune alături carne slabă de curcan sau de vită,precum şi peşte proaspăt pregătit la grătar. Cu cât ai mai multe culori în farfurie,cu atât îţi vei asigura doze mai mari de vitamine şi minerale.

Fă cât mai multă mişcare

Mişcarea este modul cel mai eficace de a lupta cu astenia de toamnă şi de a te menţine în formă. Plimbările în parc sau cu bicicleta te vor ajuta să te debarasezi de tensiunea psihică de peste zi şi să elimini stresul. Nu prea te încrezi în efectele binefăcătoare ale mişcării? Ei bine,află că după 30 de minute de activitate fizică,creierul secretă o cantitate mare de endorfine,hormonii care sunt responsabili cu starea noastră de bine.

Ia suplimente cu vitamine şi minerale

Te trezeşti foarte greu dimineaţa şi te simţi fără vlagă toată ziua. În plus parcă nu mai găseşti niciun moment de respiro între serviciu,grija pentru copiii şi week-endurile dedicate familiei. Oboseala şi apatia sunt primele semne că ai o carenţă de minerale. O cură cu magneziu şi oligoelemnte te va remonta şi te va pregăti să înfrunţi cu brio sezonul rece. În plus,mănâncă în fiecare zi 50 migdale neprăjite şi vei acoperi 25 % din necesarul de calciu şi 100 % din necesarul de săruri minerale şi oligoelemente.

Optează pentru medicina alternativă

Când e vorba de cea mai simplă durere,alegi repede un analgezic. Ce-ar fi să-ţi schimbi puţin opţiunile şi să alegi remediile naturiste şi homeopatice? Acestea au mult mai puţine efecte secundare ş mult mai multe efecte benefice. Acum,când ai imunitatea scăzută,fă o cură cu polen sau cu propolis. Aşa vei fi protejată de infecţiile virale şi de oboseală.

Relaxează-te cu uleiuri esenţiale

Calmante,tonifiante sau relaxante,uleiurile esenţiale au grijă atât de corpul,cât şi de sănătatea ta. Totul este să-l alegi pe cel potrivit. Uleiul de lavandă sau de rozmarin te ajută să te relaxezi şi după o zi stresantă la serviciu. Este suficient să pui câteva picături în baie ca,apoi,să ai un somn liniştit şi odihnitor. Uleiul de eucalipt,cu aroma lui foarte puternică,te vindecă atunci când eşti răcită,îţi scade febra şi te revigorează. Uleiul de iasomie remontează dacă suferi de depresie şi te ajută să te simţi mai bine. Aşa că nu-ţi mai rămâne decât să profiţi de calităţile acestor uleiuri cu puteri magice.