6 alimente sănătoase care îţi strică smoothie-ul

1 67525 original jpg jpeg

Sunt alimente care, deşi sănătoase şi preferate pentru multiplele lor proprietăţi, nu ar trebui adăugate la smoothie. Următoarele şase ingrediente garantat vor distruge gustul sau textura smoothie-ului, în cazul în care te încăpăţânezi să le incluzi în reţetă.

1. Frunzele verzi

Da,sunt bogate în nutrienţi,dar nefierte au un gust distinct picant amar,pe care nici măcar cel mai dulce fruct nu îl poate masca pe deplin. Varza Kale sau spanacul ar trebui folosite doar pentru a prepara garnituri sănătoase,ca alternativă la cartofii prăjiţi,şi mai puţin în piureurile crude. Nimeni nu va crede că nu eşti cool,dacă nu consumi smoothieuri verzi.

2. Sfecla roşie

Culoarea intensă magenta este atât de frumoasă,nu? Dar dacă nu ai un tocător electric performant,care să paseze fin sfecla,te poţi trezi că smoothieul tău are o textură greu de înghiţit. La propriu. Dacă vrei să faci un piure de culoare roşie,mai întâi ar trebui să fierbi sfecla cu tot cu coajă sau să o pui la cuptor,învelită în folie de staniol.

3. Ghimbir proaspat

Contrar a ceea ce ar putea sugera reţeta de smoothie de pe net,artistic fotografiată,nu poţi arunca o bucată de ghimbirproaspăt în blender şi să obţii o băutură delicioasă,uniform aromată. În schimb,vei avea o băutură care are un gust vag de ghimbir,cu câteva bucăţi aleatorii,picante,care plutesc în pahar. Dă ghimbirul pe răzătoare înainte de a-l pune în blender.

4. Ţelina

Ştii senzaţia pe care o ai atunci când muşti dintr-o bucată de ţelină crudă? Bucăţile fibroase sunt deranjante chiar şi atunci când muşti din legumă,dar atunci când te trezeşti cu ele în smoothie,ai toate şansele să te îneci.  

5. Smochine întregi

Fără îndoială,acestea sunt bogate în fibre şi sunt un îndulcitor mult mai bun decât zahărul,mierea sau siropul de agave. Dar chiar şi după ce le amesteci minute în şir,în cel mai bun caz te vei alege cu bucăţi lipicioase de fruct,care în niciun caz nu dispersează dulceaţa uniform. Le poţi adăuga în totalitate în băutură,doar dacă le toci mărunt îninte sau le înmoi în apă fierbinte timp de 15 minute.

6. Gheaţa

Cum,nu are un smoothie nevoie de gheaţă? Cu siguranţă nu,şi,de fapt,băutura este mai bună fără ea. Gheaţă diluează aroma smoothi-ului şi vei obţine o textură apoasă. Să nu mai vorbim de faptul că,în timp,asta uzează lamele blender-ului. Dacă îţi place băutura rece ,foloseşte fructe congelate şi lichide răcite.  Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg