7 alimente cu proprietăţi terapeutice

Alimentaţia joacă un rol important în prevenirea problemelor de sănătate. Durerile de cap, crampele abdominale şi alte afecţiuni mai serioase pot fi prevenite prin consumul unor alimente comune.
Bananele,bune pentru stres şi anxietate
Data viitoare când te simţi stresat sau agitat,mănâncă una,două banane,deoarece sunt bogate în vitamina B6,care stimulează creierul să producă serotinină,un hormon care asigură starea de bună dispoziţie şi calm. De asemenea,o banană conţine doar 105 calorii şi 14 grame de zahăr,motiv pentru care poate fi o gustare sănătoasă şi hrănitoare.
Stafidele,remediu împotriva hipertensiunii
Un pumn de stafide conţine 1 gram de fibre şi 212 mg de potasiu,ambele recomandate pentru menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. De asemenea,cercetările recente arată că polifenolii,un tip de antioxidanţi care se găsesc în compoziţia stafidelor,au rolul de a preveni apariţia afecţiunilor cardiovasculare.
Tonul uşurează simptomele depresiei
O conservă de ton conţine o cantitate mare de acizi graşi Omega-3,despre care cercetătorii cred că au un rol important în tratarea depresiilor uşoare. De asemenea,tonul conţine din plin vitaminele B6 şi B12,care determină o stare de bine,dar sunt şi o sursă sigură de proteine.
Busuiocul previne tulburările gastrointestinale
Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că eugenolul,un compus ce se găseşte în compoziţia busuiocului,absoarbe gazele intestinale,calmează crampele abdominale,reduce stările de greaţă şi de vomă şi tratează diareea. Aşadar,adaugă busuioc în salate sau presară-l peste mâncărurile preparate.
Varza,recomandată în afecţiunile ulceroase
Sulforafanul este un compus ce se găseşte în compoziţia verzei,extrem de benefic asupra tractului digestiv. Acesta inhibă bacteria Helicobacter Pylori,care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului,prevenind astfel apariţia gastritei sau a ulcerului peptic.
Carne de curcan,pentru un somn bun
Carnea de curcan conţine triptofan,un aminoacid esenţial utilizat de creier împreună cu vitamina B6,nicotinamidă şi magneziu pentru a produce serotinină,un neurotransmiţător important care reglează somnul. Studiile arată că persoanele care suferă de insomnii au o deficienţă de triptofan.
Usturoiul inhibă dezvoltarea candidei
Uleiurile esenţiale din compoziţia usturoiului inhibă dezvoltarea Candidei Albicans,o micoză care trăieşte în intestinul uman. Candida populează în mod normal vaginul,dar şi cavitatea bucală şi tractul digestiv. Printre cele mai comune simptome se numără:usturimi în timpul urinatului,înroşirea şi inflamarea labiilor mici,apariţia secreţiilor brânzoase-albicioase şi dureri în timpul actului sexual. Pentru reducerea simptomelor şi prevenirea candidei se recomandă consumul de usturoi,atât ca atare,cât şi în combinaţie cu alte alimente.