8 alimente care luptă împotriva stresului

1 61940 original jpg jpeg

Doar dacă rămâi calmă, indiferentă şi calculată vei putea să funcţionezi la potenţialul tău maxim în fiecare zi. Iată o listă cu alimentele care te ajută să faci faţă stresului de zi cu zi cu brio.

Ciocolata

Ştim cu toate că ciocolata ne face să ne simţim bine după ce o consumăm. Motivul? Ciocolata conţine anandamine,substanţe care moderează nivelul de dopamină din creier,ajutându-ne să fim relaxate.

Nucile şi migdalele

Seleniul este un mineral important pentru buna funcţionare a organismului. Lipsa acestuia din organism cauzează stres şi anxietate. Nucile sunt bogate în acest mineral. Migdalele ţin la distanţă stresul,datorită zincului,magneziului,vitaminei E,vitaminelor din complexul B şi conţinutului de vitamina B12. Acestea ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi scade tensiunea arterială. Consumă o mănă de nuci şi de migdale când eşti stresată,pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit.

Afinele

Aceste fructe mici,albastre şi delicioase ameliorează stările de nervozitate. Afinele sunt bogate în antioxidanţi şi vitamina C,fiind ideale pentru persoanele stresate. Acestea conţin,de asemenea,fibre care reduc crampele şi constipaţia,stări care pot determina modificări ale dispoziţiei. Mai mult decât atât,afinele sunt sărace în calorii,fiind indicate pe post de gustări între mese.

Ceaiul verde

O ceaşcă de ceai verde este considerată o soluţie rapidă,când te confrunţi cu stresul. Începe ziua cu o ceaşcă de ceai verde pentru a-ţi păstra calmul şi pentru a ţine stresul la distanţă.

Peştele

Somonul este bogat în acizi graşi Omega-3. Aceşti acizi graşi menţin hormonul stresului,adică cortizolul,redus. Dacă nu obişnuieşti să introduci peşte în dietă,poţi lua zi de zi suplimente cu Omega-3. Peşteleeste,de asemenea,bogat în vitaminele B6 şi B12. Fără vitamina B12 există posibilitatea de a te confrunta cu o depresie.

Broccoli

În afară de potasiu şi de vitamina B,un broccoli conţine acid folic,care ajută la ameliorarea stărilor de panică,anxietate şi depresie.

Laptele degresat

Laptele conţine triptofan,un aminoacid care ajută la sinteza serotoninei. Este,de asemenea,cunoscut faptul că laptele că este bogat în calciu,putând reduce spasmele musculare. Poţi scăpa de insomnie şi de simptomele sindromului premenstrual,cum sunt modificările de dispoziţiei,cu un pahar de lapte.