Adevărul despre NITRAŢII din APA de băut
Avem nevoie de circa doi litri pe zi de apă pentru ca organismul să funcţioneze normal, însă nu orice fel de apă. Iată de ce trebuie să citim corect eticheta sticlelor pe care le cumpărăm.
Nitraţii şi nitriţii sunt componenţi naturali ai solului şi apar odată cu mineralizarea substanţelor organice azotoase provenite de la plante şi animale. O parte din nitraţi sunt absorbiţi de rădăcinile plantelor,iar surplusul contaminează pânza freatică,regăsindu-se în râuri,lacuri sau în apele subterane.2,5 mg/l în sol=poluareÎntre nitraţii din sol,apă şi plante se stabileşte un echilibru,însă activitatea omului îl perturbă. Îngrăşămintele folosite în agricultură,indiferent dacă sunt organice sau sintetice,aduc şi nitraţi,iar aceştia se acumulează în plantele cultivate până la niveluri dăunătoare pentru consumatori. Când conţinutul de nitraţi din sol depăşeşte 2,5mg/l,de vină este,cel mai probabil,factorul uman,mai precis poluarea.