Află cât de sănătoşi sunt castraveciorii muraţi!

1 71701 original jpg jpeg

Murăturile sunt deseori garnitura preferată, merg de minune alături de carne, mezeluri, în sandvişuri, hamburgheri şi salate.

Consumate cu regularitate,murăturile ne pot încărca foarte mult organismul cu sodiu,dar,aduc şi o cantitate relevantă de vitamina K (15% din necesarul zilnic).

Castraveţii muraţi au fost inventaţi în Mesopotamina,în urmă cu 2000 de ani,apoi au prins popularitate în Evul Mediu,deoarece erau o metodă practică de conservare a legumelor pentru perioade lungi. Din păcate,deşi sunt delicioşi,castraveciorii muraţi sunt plini de sodiu!

Consumul alimentelor bogate în sodiu duce la mărirea tensiunii şi favorizează apariţia la retenţiei de lichide şi a balonării. Conform nutriţionistilor,persoanele sănătoase pot consuma până la 2.300mg de sodiu zilnic,iar un singur castravecior conţine mai bine de 300mg de sodiu.

Trebuie să luăm în seamă că multe alte mâncăruri pe care le consumăm zilnic pot avea mult sodiu în compoziţie,astfel este foarte simplu sa depăşim cantitatea zilnică recomandată. Persoanele care suferă de diabet sau probeleme cardiovasculare ar trebui să limiteze consumul de sodiu,altfel pot mări şansele apariţiei diverselor complicaţii.

Află mai multe beneficii ale castraveciorilor muraţi aici.