Alege-ţi geanta în funcţie de profesie!

1 65198 original jpg jpeg

Profesia îţi impune o anumită ţinută – începând cu hainele, pantofii şi terminând cu geanta. Deşi sunt unii care ar zice că geanta e cea care dă „tonul”…

Geantă „business” – pentru femei ocupate

Foarte încăpătoare,din piele sau nu,poate fi cu sau fără buzunare exterioare. Adeseori  foarte elegantă,este  destinată femeilor ocupate,care lucrează în domeniul bancar,afaceri,juridic,dar şi educaţie,comunicare. Volumul genţii este ideal pentru femeile care transportă cu ele documente,dosare,lucrări – dar şi un laptop.

Poşeta Kelly – pentru profesii „cu clasă”

 Are volum relativ mic,e trapezoidală,cu partea îngustă sus,e lipsită de bare pentru umăr şi e indispensabilă din garderoba oricărei femei,fiind considerată de o eleganţă clasică. Prinţesa Grace Kelly purta astfel de genţi – de unde le-a rămas şi numele. Pot fi purtate de către femeile care lucrează în profesii care presupun eleganţă,rafiament şi un look impecabil.

Poşeta plic – pentru profesii artistice

E micuţă,arată ca un plic alungit,e dotată cu garnituri şic,şi realizată din materiale fine – velur,mătase cu briderii de perle,brocart,dantelă.  Foarte elegantă şi feminină,se potriveşte cu ţinute elegante,dar şi cu cele nonconformiste – deci sunt numai bune pentru profesii care au legătură cu mediul artistic. Poşeta plic merge de minune şi la seratele şic,şi dă bine la întâlniri romantice.

Citeşte şi:

Iată ce substanţe menţin tenul sănătos!

Detoxifiază-ţi tenul cu argilă!

Geantă moale – pentru profesii „de teren“

E fabricată de obicei din material textil,cu baretă pentru umăr. De obicei are volum mai mare. Ideal pentru o ţinută decontractată,lejeră. Sunt potritive şi pentru femeile care au o profesii solicitante,ce presupun deplasare pe teren şi multă mişcare.

Geanta tip tolbă – pentru profesii nonconformiste

Destul de încăpătoare,din materiale sintetice sau de tip denim,practică,cu o baretă mare,reglabilă. Excelent pentru ţinutele sportive sau lejere. Potrivite pentru profesiile „de teren” sau pentru cele unde ţinute „de birou” nu e foarte strictă.