Alimente bogate în calciu care stimulează metabolismul

1 80410 original jpg jpeg

Alimentaţia joacă un rol important în modul în care te simţi şi arăţi. Dacă vrei să slăbeşti câteva kilograme, atunci alimentele care sunt sursă de calciu îţi pot fi de ajutor în acest caz. Calciu este mineralul care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, precum şi a colesterolului.

În ce fel stimulează calciul metabolismul?

Consumul de alimente bogate în calciu creşte termogeneza. Creşterea termogenezei (temperaturii) poate stimula metabolismul organismului, ceea ce ajută la arderea grăsimii corporale. Există multe alimente bogate în calciu care ajută la arderea grăsimilor, şi anume:

Seminţe de susan

sesame 1273412 960 720 jpg jpeg

Seminţele de susan sunt o sursă bună de calciu. Seminţele de susan pot fi incluse uşor în multe reţete. O cantitate de 100 grame de seminţe de susan conţine 975 mg de calciu. Susanul este unul dintre alimentele cu o concentraţie de substanţe nutritive foarte ridicată, dar în acelaşi timp poate fi un medicament dintre cel mai eficient. Ele au capacitatea de a lupta, preveni sau de a vindeca anumite afecţiuni.

Varza chinezească

bok choy jpg jpeg

Consumul de varză chinezească este foarte benefic pentru sănătatea generală. Nu numai că stimulează metabolismul care arde mai multe grăsimi, ci ajută la reducerea inflamaţiei, precum şi a durerii. 100 grame de varză chinezească conţine 105 mg de calciu.

Migdale

side effects of almond jpg jpeg

Migdalele sunt o sursă bogată de calciu. Migdalele nu sunt numai alimente bogate în calciu, ci şi consumul de migdale, de asemenea, scade nivelul colesterolului. 100 de grame de migdale conţin 264 mg de calciu.

Broccoli

broccoli 2 1 jpg jpeg

Broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume. Este o sursă bogată de calciu, iar 100 de grame de broccoli conţin 45 mg de calciu, care este foarte eficient pentru arderea suplimentară a grăsimilor.

Spanac

spanacî jpg jpeg

Consumul de spanac este foarte benefic pentru sănătatea generală. Spanacul nu numai că asigură o cantitate aproape de nevoia zilnică de calciu pentru organism, dar, de asemenea, scade tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte nivelul de glucoză din sânge. 100 de grame de spanac conţin 99 mg de calciu.

Include în alimentaţia zilnică alimentele enumerate mai sus, mai ales dacă urmezi o dietă sau dacă doar vrei să te menţii în formă.

;

;