Dieta cu care slăbeşti 3 kilograme în 3 zile

1 80377 original jpg jpeg

Dacă îţi doreşti să slăbeşti în următoarea perioadă măcar câteva kilograme, ar trebui să incluzi în dietă cartofii dulci. Aceştia nu sunt numai un înlocuitor sănătos şi uşor de gătit, ci chiar te ajută să slăbeşti. Dieta cu cartofi dulci trebuie ţinută trei zile, iar numărul de kilograme pe care vei reuşi să le elimini este în jur de 3.

În timpul în care urmezi dieta cu cartofi dulci trebuie să consumi şi alte alimente, cum sunt iaurtul, legumele şi produsele alimentare bogate în fibre.

Iată cum şi de ce te ajută cartofii dulci să slăbeşti:

Au un conţinut caloric scăzut

100 de grame de cartofi dulci conţin aproximativ 86 de calorii şi aproximativ 100 de calorii pe porţie. În mod evident, consumul de cartofi dulci te va ajuta să menţii un control asupra caloriilor consumate. Asta înseamnă, de asemenea, că poţi mânca şi altceva pe lângă cartofi, ceva mult mai nutritiv.

Au un conţinut ridicat de fibre

Cartofii dulci sunt bogaţi în fibre dietetice. Fibrele dietetice ajută la scăderea în greutate, plus că suprimă pofta de mâncare şi previn supraalimentarea. De asemenea, încapsulează moleculele de grăsime şi împiedică absorbţia grăsimilor, îmbunătăţind procesul de digestie şi ajutând la producerea de bacterii intestinale bune. Prin urmare, consumul de cartofi dulci bogaţi în fibre dietetice îmbunătăţeşte metabolismul, digestia şi excreţia, ceea ce duce la scăderea în greutate.

Au un conţinut ridicat de apă

Conţinutul ridicat de apă din cartofii dulci este un alt motiv pentru faptul că pot fi incluşi în dietă când vrei să slăbeşti. Deshidratarea încetineşte metabolismul, dar prin consumul de cartofi dulci celulele sunt hidratate şi metabolismul stimulat. În plus, apa împiedică organismul să acumuleze grăsimi, echilibrează pH-ul intern şi elimină toxinele. Apa şi fibrele din cartofii dulci te vor face să te simţi sătulă o perioadă mai lungă.

Au proprietăţi antioxidante

Nuanţa portocalie sau purpurie a cartofilor dulci indică prezenţa carotenoidelor sau antocianilor. Aceste produse fitochimice sunt antioxidanţi. Cartofii dulci conţin mai mulţi antioxidanţi, despre care ştim că protejează organismul prin prevenirea mutaţiei ADN a radicalilor de oxigen dăunători. Cu cât numărul de radicali de oxigen din organism este mai mic, cu atât va scădea nivelul de stres sau inflamaţie, ceea ce, la rândul său, va ajuta la scăderea în greutate.

Acestea sunt motivele pentru care cartofii dulci sunt recomandaţi pentru pierderea în greutate. Însă, ca în cazul oricărei alte diete, este recomandat să urmezi sfaturile unui nutriţionist. Nu uita că fiecare organism este diferit, iar modul în care o dietă acţionează la o persoană este posibil să nu fie acelaşi şi la tine. Aşadar, atenţie!