Alimente care conţin cele mai multe toxine

1 78251 original jpg jpeg

Peştele, carnea roşie şi multe dintre produsele pe care le mâncăm măcar o dată pe săptămână au un conţinut ridicat de toxine. Din acest cauză, este necesar să ţinem sub control consumul acestor alimente şi să le înlocuim cu cele sănătoase.

Organismul absoarbe sute de substanţe toxice în fiecare zi numai din alimentele consumate. Iar multe dintre ele nu sunt eliminate, crescând riscul de modificări în flora intestinală, sistemul imunitar, retenţie de fluide, insomnie, îngreunarea absorbţiei substanţelor nutritive.

Multe dintre alimentele care conţin cantităţi mari de toxine fac parte din activitatea zilnică. Dar ele nu pot fi eliminate dintr-o dată. Încearcă să le mănânci cu moderaţie, să combini alimentaţia bazată pe fructe şi legume cu exerciţiile fizice.

Iată care sunt alimentele cu cele mai multe toxine:

Carnea

Carnea conţine mai multe toxine din cauza hormonilor şi a altor substanţe pe care le conţine. În plus, s-a demonstrat că multe dintre ele au ele sunt cancerigene, crescând riscul de leucemie şi cancer de stomac.

Tonul

Chiar dacă acest tip de peşte este considerat sănătos şi gustos, conţine un nivel ridicat de mercur, substanţă care afectează celulele sistemului nervos.

Laptele

Se spune că laptele de vacă este cel mai toxic. În procesul de pasteurizare, laptele rămâne cu cantitate considerabilă de toxine. În plus, laptele conţine aproximativ 60 de hormoni, dioxine şi antibiotice care pot creşte riscul de cancer.

Porumbul

Porumbul este un alt produs care conţine o cantitate mare de mercur, după fructele de mare. Când porumbul este cules şi nu este lăsat la uscat în condiţii corespunzătoare, se contaminează cu aflatoxine, micotoxine produse de ciuperci din genul Asperfillus (mucegai). Pot cauza malnutriţie la oameni.

Brânza, ouăle şi alte produse lactate

Cu aceste produse se întâmplă exact acelaşi lucru ca şi în cazul laptelui de vacă, doar că ele conţin o cantitate mai mare de grăsimi.

Alimentele din conserve

Conservele au fost dintotdeauna privite cu suspiciune din cauza modului în care sunt ambalate alimentele. Se pare că substanţele care se găsesc în aceste conserve cresc riscul de diabet şi obezitate.

Evită şi elimină acumularea de toxine din organism

Este adevărat că există o listă cu alimente bogate în toxine, dar este una şi cu cele care le elimină şi purifică sângele. Printre ele se numără: mărul, ceapa, uleiul de măsline, lămâia, strugurii.



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg