Alimente care detoxifică organismul

1 81731 original jpg jpeg

Toxinele acumulate de-a lungul timpului în organism pot provoca apariţia mai multor probleme de sănătate, dacă nu sunt eliminate. Cel mai bun mod prin care corpul poate fi curăţat de toxine este incluzând în dietă următoarele alimente:

Grepfrut

Grepfrutul nu trebuie să lipească din meniul micului dejun. El trebuie mâncat dimineaţa, deoarece substanţele nutritive prezente în fruct (vitamina C şi antioxidanţii) au capacitatea de a stimula sistemul digestiv, sistemul circulator şi chiar ficatul. Mâncând grepfrut în fiecare zi nu numai că te vei menţine în formă şi vei slăbi, ci vor fi eliminate şi toxinele acumulate.

Spanac

Spanacul nu este pe placul tuturor, însă este foarte sănătos şi bogat în substanţe nutritive, fiind considerat un superaliment. Pe lângă faptul că întăreşte oasele, spanacul are capacitatea de a elimina toxinele acumulate în organism. Mai mult, el nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor care suferă de anemie, imunitate slăbită, metabolism lent.

Portocală

Mâncând o portocală sau bând un pahar de suc de portocale, zilnic, în special la micul dejun, poţi menţine problemele de sănătate departe. Totodată, vitamina C nu numai că întăreşte imunitatea, ci luptă împotriva bacteriilor şi virusurilor din corp şi elimină toxinele.

Usturoi

Alicina, compusul prezent în usturoi, are capacitatea de a stimula eliminarea toxinelor din organism, în special pe cele prezente în sistemul digestiv. Mănâncă usturoi crud sau include-l în diferite feluri de mâncare.

Ceai verde

Multe persoane obişnuiesc să bea zilnic câte o ceaşcă de ceai verde. Antioxidanţii puternici prezenţi în ceaiul verde stimulează metabolismul şi implicit, procesul de pierdere în greutate. De asemenea, au capacitatea de a elimina natural toxinele acumulate în organism.

Avocado

Un alt alimente care a devenit foarte popular în ultimii ani este avocado. Principala substanţă nutritivă pentru care este cunoscut fructul verde este acidul gras Omega-3, care lubrifiază pereţii colonului şi elimină toxinele mai uşor din corp.



Recente

Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg