Alimente care previn creşterea tensiunii

Hipertensiunea (presiunea arterială crescută) este una dintre cele mai frecvente afecţiuni. Însă, o dietă echilibrată poate preveni creşterea presiunii arteriale şi, implicit, apariţia unor afecţiuni cardiovasculare mai grave.
Iată câteva alimente pe care ar trebuie să le incluzi în dieta ta:1. Ciocolată neagrăDeşi nu este atât de gustoasă precum alte tipuri de ciocolată,aceasta aduce numeroase beneficii asupra organismului. Potrivit unui studiu efectuat de Asociaţia Americană Medicală,consumul a unei bucăţi de ciocolată neagră în fiecare zi contribuie la scăderea presiunii arteriale,deoarece conţine polifenoli,antioxidanţi care apără organismul de efectele negative ale radicalilor liberi. 2. Banane,lămâi şi cartofi albiAlimentele bogate în potasiu ajută la echilibrarea cantităţii de sare din organism,care afectează vasele de sânge şi rinichii. Surse bogate de potasiu sunt:bananele,cartofii albi,lămâile,sucul de cireşe şi oţetul din cidru de mere.3. UsturoiStudiile arată că usturoiul este un aliment bogat în potasiu,motiv pentru care,consumat cu regularitate,protejează inima şi arterele. Acest lucru este posibil deoarece usturoiul reduce nivelul colesterolului total,prevenind astfel înfundarea arterelor.4. FasoleFasolea boabe sunt bogate în fibre solubile care contribuie la reducerea colesterolului rău. De asemenea,acestea previne înfundarea arterelor cu substanţe care duc la creşterea presiunii ateriale.5. RoşiiToate tipurile de roşii sunt bogate în licopen,un antioxidant care previne oxidarea colesterolului rău. Consumul frecvent de roşii împiedică depunerea pe pereţii vaselor sangvine a unor substanţe grase şi a calciului,sub formă de plăci denumite ateroame. Astfel,riscul de a suferi de hipertensiune şi alte boli cardiovasculare este scăzut.