Alimente care reduc simptomele menopauzei

1 53098 original jpg jpeg

Bufeuri, palpitaţii, dureri de cap, iritabilitate, oboseală – iată „chinurile“ prin care treci odată cu instalarea menopauzei. Există însă câteva alimente care te ajută să scazi frecvenţa simptomelor neplăcute.

1. Seminţele de in menţin echilibrul hormonal

Bogate în lignani,substanţe benefice pentru echilibrarea nivelurilor de hormoni estrogen şi progesteron,seminţele de in conţin fibre,acizi graşi care combat inflamaţiile,precum şi estrogen natural. Toate acestea te ajută să scapi de bufeuri.

Cum să le incluzi în dietă

Pune o linguriţă de seminţe de in peste cerealele cu iaurt de dimineaţă. O altă variantă de a le consuma este să le laşi o noapte în puţină apă sau să le adaugi în salatele tale de legume.

2. Teiul şi salvia stopează transpiraţia nocturnă

Sub formă de ceai,teiul are gust plăcut şi totodată alungă palpitaţiile,insomnia,neliniştile (anxietatea),transpiraţia nocturnă. Tot contra transpiraţiei excesive,dar şi pentru ameliorarea bufeurilor este bun şi ceaiul de salvie. Încă din Antichitate,salvia era cunoscută ca o plantă benefică pentru sănătatea femeilor.

Alături de tei şi de salvie,în menopauză sunt folositoare păpădia,pentru că previne retenţia de apă,şi urzicile,care îmbunătăţesc absorbţia calciului şi a magneziului,mineralele „prietene“ cu oasele.Cum să obţii suc de salvie

Acoperă cu puţin suc de lămâie opt frunze de salvie şi lasă-le peste noapte. Dimineaţa,stoarce sucul care se formează şi bea-l nediluat. Repetă procedeul în fiecare zi,nu mai mult de o lună.

3. Hameiul,bun contra insomniei şi anxietăţii

Stresul,stările de anxietate sau de nervozitate,senzaţia de sufocare,bufeurile,insomnia – pe toate le combaţi sau le diminuezi cu ajutorul hameiului,care conţine fitoestrogeni şi fibre,eficace contra simptomelor neplăcute ale menopauzei.

Cum să faci o infuzie combinată

Infuzia se face punând la macerat peste noapte trei linguri de hamei uscat în 500 ml de apă. Dimineaţa,fierbe planta obţinută prin filtrare cu o jumătate de litru de apă,lasă la răcit şi filtrează din nou,după care amestecă lichidele pentru a obţine un litru de infuzie din care bei câte o cană pe zi,înainte de masă,timp de trei săptămâni.

4. Peştele gras protejează pielea

simeon stalpnicul png

Somonul,tonul,sardinele şi macroul îţi asigură necesarul de acizi graşi Omega-3,importanţi pentru combaterea mai multor simptome ale menopauzei:pielea deshidratată,uscăciunea vaginală,metabolismul lent,durerile articulare. În plus,acizii graşi esenţiali sunt importanţi pentru funcţionarea sănătoasă a creierului,fapt datorită căruia previne schimbările stării de dispoziţie.

Include peştele gras în meniul a două mese pe săptămână! Ar fi ideal să-l prepari la cuptor sau la aburi.

5. Rodia combate durerile de cap

Recunoscută pentru faptul că are în compoziţie o cantitate mare de estrogeni,1,7 mg la 100 g,rodia ajută la ameliorarea unor simptome ale menopauzei,cum sunt durerile de cap. Simbolul antic al fertilităţii,rodia poate avea efect contraceptiv dacă este consumată în cantitate mare.

Cum să desfaci uşor o rodie

Dacă şi ţie ţi se întâmplă să stropeşti totul în jur când desfaci o rodie,iată cum să procedezi:n curăţă rodia ca şi până acum,dar în… apă. Ia un bol mare,umple-l cu apă,taie rodia şi desfă-o ţinând-o în apă. Boabele vor rămâne pe fundul vasului,iar pieliţele se vor ridica la suprafaţă. n taie rodia paralel cu capetele,pe jumătate,întoarce fiecare parte cu faţa în jos şi bate-o cu o lingură până se desprind toate boabele. n începe prin a îndepărta un capăt al rodiei,apoi tai-o felii,dar numai până la jumătate,întoarce fructul cu deschizătura în jos şi cu o lingură bate-l până cad toate boabele.Recente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg