Alimente care te ajută să slăbeşti

1 80551 original jpg jpeg

Dietele pe bază de plante devin din ce în ce mai populare în ultima vreme. Dacă acele plante mai sunt şi bogate în proteine, atunci poţi spune că ai un regim de viaţă sănătos. Află care sunt acestea şi cum le poţi include în alimentaţia ta!

Spirulina

Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât alte forme de viaţă să poată apărea. Caracterizată ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului. O singură porţie conţine aproape 40 de grame de proteine.

Seminţe de dovleac

Seminţele de dovleac sunt un adevărat elixir pentru sănătate. Acestea au numeroase beneficii şi conţin o mulţime de minerale, precum fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, dar şi vitamina K. Consumate crude sau amestecate cu alte ingrediente, seminţele de dovleac te pot ajuta să ai o sănătate de fier. Numai o ceaşcă conţine 12 grame de proteine. Totuşi, e recomandat să le consumi ca o gustare, în cantităţi moderate, deoarece au multe calorii.

Fasole neagră

Conţinutul redus de grăsimi, dar bogat în fibre şi triptofan, fac din fasolea neagră un aliment important în diete. Conţinutul bogat în fibre prin care este recunoscută fasolea neagră face ca persoana care o consumă să simtă mai repede senzaţia de saţietate. Fasolea neagră este foarte bogată în proteine, ceea ce explică de ce acest aliment inhibă pofta de mâncare, menţinând în acelaşi timp un nivel optim de energie în organism, prin stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. O cană cu fasole neagră asigură mai mult de jumătate din cantitatea de fibre recomandată zilnic pentru o bună funcţionare a organismului. Această cantitate conţine numai 85 de calorii, deci nu prezintă risc de îngrăşare.

Linte

Pe lângă faptul că e gustoasă şi poate fi integrată cu succes în multe preparate delicioase, lintea are un mare avantaj pentru vegetarieni: este foarte bogată în proteine. Deşi nu este chiar o proteină completă din cauza lipsei a doi aminoacizi, lintea poate fi considerată o proteină necesară organismului, alături de soia, fasole şi mazăre. O ceaşcă de linte gătită conţine mai mult de 17 grame de proteine.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg