Alimente care te îmbătrânesc

1 81698 original jpg jpeg

Ştim că stresul, soarele şi ereditatea contribuie la încetinirea sau accelerarea procesului de îmbătrânire, însă ce rol are alimentaţia? Nutriţioniştii spun că are un impact major asupra îmbătrânirii. Se pare că există câteva alimente pe care trebuie să le evităm dacă vrem să ne menţinem pielea sănătoasă, tânără şi frumoasă.

Produse de patiserie

Am auzit de foarte multe ori vorbindu-se despre riscurile pe care le prezintă alimentele care conţin grăsimi trans. Însă, se pare că şi produsele pe bază de uleiuri vegetale hidrogenate au un efect negativ, ingredient pe care-l găsim cel mai des în produsele de patiserie. Recomandat este să citeşti eticheta când cumperi un astfel de produs.

Produse lactate

Organismul este diferit, iar produsele lactate acţionează în acelaşi mod. Experţii sunt că anumite persoane sunt predispus la îmbătrânirea prematură chiar dacă consumă sau nu produse lactate. În timp ce numărul adulţilor care suferă de intoleranţă la lactoză sau alte sensibilităţi, toţi trebuie să observe reacţiile care au loc în organism (pe piele) când mănâncă lapte, iaurt, brânză.

Alimente bogate în proteine

Baconul şi cârnaţii pot fi alimentele clasice pentru micul dejun, dar ele sunt bogate în grăsimi saturate şi grăsimi trans. Prin consumul acestor produse poţi provoca o creştere a nivelului de colesterol şi de lipide, care au un impact negativ, cauzând creşterea în greutate şi inflamaţie în corp. Mai mult, aceste grăsimi au nevoie de timp, energie şi resurse pentru digestie şi absorbţie, lucru care provoacă o suprasolicitare pentru organele implicate în proces.

Alimente bogate în sare

Puţin, încă puţin, pentru că nu are niciun gust. Aşa spunem toţi, dar sarea nu este deloc bună pentru sănătate, având un impact negativ, mai ales asupra pielii. Vei observa că după ce vei mânca la cină alimente sărate, te vei trezi cu ochii umflaţi, picioare şi mâini umflate, cauzate de excesul de sare care provoacă retenţia de apă.

Alimente prăjite

Sunt delicioase, desigur, dar alimentele prăjite nu sunt deloc bune pentru sănătate. Ele conţin o cantitate mult prea mică de substanţe nutritive, iar de cele mai multe ori sunt prăjite în uleiul pe care l-au mai folosit şi înainte, conţinând grăsimi trans.Recente

Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg