Alimente interzise când eşti răcită

1 70761 original jpg jpeg

Ca să ai parte de însănătoşire rapidă când suferi de răceală şi gripă, trebuie să acorzi o atenţie deosebită alimentaţiei. Unele produse pot înrăutăţi simptomele şi pot prelungi durata bolilor, de aceea trebuie să le eviţi. Iata lista cu alimente interzise când eşti răcită.

Cand esti racita evita produsele bogate în grăsimi

Când eşti răcită,fă tot posibilul să nu incluzi în alimentaţie mâncăruri bogate în grăsimi. Acestea sunt mai greu de digerat,spre exemplum faţă de legume şi fructe. Alimentele grase pot încetini procesul de eliminare a toxinelor şi a germenilor din organism,iar vindecarea să fie mai anevoioasă. Cel mai bine optează pentru carne de pui şi de curcan,verdeţuri şi crudităţi.

De asemenea,pe lângă simptomele răcelii,te poţi confrunta şi cu balonare,cauzată tot de alimentele bogate în grăsimi.

Dulciurile-de evitat cand esti racita

Aportul mare de zahăr scade capacitatea organismului de a lupta cu bacteriile care cauzează răceala,de aceea trebuie să le ocoleşti.

Într-un studiu efectuat la Universitatea Loma Linda din California,voluntarilor care au consumat aproximativ 100 de grame de zahăr le-a scăzut activitatea celulelor albe (care luptă cu infecţiile) la jumătate,timp de cinci ore. Este indicat ca în loc de bomboane,prăjituri şi ciocolată,să apelezi la fructe,în special la citrice,care stimulează imunitatea,datorită conţinutului mare de vitamina C.

Evita lactatele cand esti racita

Produsele lactate pot favoriza producerea de mucus,ceea ce înseamnă că secreţiile nazale vor deveni mai abundente,susţin unele studii. Acest lucru va încetini procesul de vindecare a afecţiunilor de sezon.  Încearcă să nu mănănci foarte des caşcaval,brânză,smântână sau lapte,pe durata infecţiei virale. Poţi înlocui laptele cu sucuri naturale din fructe.

Ceaiul negru trebuie evitat in raceala

Lichidele sunt esenţiale pe toată durata răcelii,însă unele dintre acestea îţi pot face rău. Este vorba despre ceaiul negru şi despre ceaiul verde,care au efect diuretic,ceea ce ar putea duce la deshidratare. Optează mai bine pentru un ceai de tei,de muşeţel sau unul de pătlagină.

Condimentele-de evitat cand esti racita

Alimentele foarte condimentate cu piper sau ardei iute pot irita stomacul,mai ales ca mucoasa gastrica este mai sensibilă ca de obicei,din cauza medicamentelor pe care le iei pentru tratarea răcelii sau a gripei.

Ca să adaugi savoare mâncării,poţi apela cu încredere la usturoi,unul dintre cele mai puternice antibiotice din natură,care are proprietăţi antiinflamatoare. Această legumă reduce din simptomele răcelilor şi grăbeşte vindecarea.

Trucuri Click!pentru femei

Când eşti răcită,evită băuturile care conţin cofeină,căci pot contribui la deshidratare. Acelaşi efect îl are şi alcoolul.

Nu bea alimente fierbinţi,căci pot irita gâtul.

Nucile şi chipsurile sunt de evitat când suferi de roşu în gât,pentru că pot înrăutăţi simptomele.