Alimente pentru o memorie bună

1 81838 original jpg jpeg

Din cauza stresului sau a unei perioade dificile la serviciu, îţi este din ce în ce mai greu să te concentrezi. Consumul de alimente sănătoase poate să îmbunătăţească memoria şi puterea de concentrare.

Mişcarea are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii mentale. Dacă nu-ţi place să faci exerciţii în forţă, poţi opta pentru plimbări în parc, alergări uşoare sau mişcări de gimnastică.

Peştele gras

Carnea de peşte gras - somon, sardine, macrou - , este bogată în grăsimi esenţiale Omega-3, fiind benefică pentru sănătatea creierului. De asemenea, consumul de peşte îmbunătăţeşte memoria şi scade riscul unui atac vascular cerebral. Dieta pe bază de peşte încetineşte deteriorarea capacităţilor mentale, prevenind demenţa. Pentru o memorie bună, consumă carne de peşte de 2-3 ori pe săptămână.

Spanacul

Sursă bună de fier şi de magneziu, spanacul îmbunătăţeşte activitatea cognitivă şi ajută la regenerarea ţesutului cerebral. În 100 de grame de spanac se găsesc 79 de mg de magneziu – adică, peste 20% din doza zilnică recomandată. Prin includerea sa în dieta zilnică, previi apariţia tulburărilor de memorie şi a bolii Alzheimer.

Ouăle

Un mic dejun în care incluzi şi ouă te va ajuta să dai randament la serviciu şi să ai energie pentru toată ziua. Gălbenuşul conţine calciu, fier, forsfor, precum şi colină, care impulsionează activitatea cerebrală. Potrivit unui studiu american, ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este una din cele mai bune surse de antioxidanţi, fier, zinc, magneziu şi fosfor. Acest desert sănătos este inclus în lista alimentelor care îmbunătăţesc memoria. De asemenea, conţine stimulenţi naturali importanţi, precum cafeina, substanţa ce creşte puterea de concentrare. Potrivit studiilor, ciocolata cu peste 70% cacao stimulează nivelul de serotonină (hormonul fericirii), reducând nivelul de stres şi acţionând ca un antidepresiv.

Nucile

La fel ca şi migdalele şi alunele, nucile conţin vitamina E, care protejează împotriva bolii Alzheimer. De asemenea, conţin fier şi furnizează oxigen creierului, ceea ce creşte capacitatea de memorare. Pentru asigurarea unei sănătăţi optime, sunt recomandate minimum 3-4 nuci pe zi.Recente

corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg
Sfintii Trei Ierarhi  Sursa foto Shutterstock jpg
Casatorie jpg