Alimente sănătoase care nu trebuie mâncate în exces

1 80926 original jpg jpeg

Regula potrivit căreia excesele nu sunt bune este perfect valabilă şi în cazul mâncării, chiar şi atunci când este vorba despre alimente sănătoase. Iată ce ar trebui să consumi cu precauţie pentru a preîntâmpina apariţia problemelor de sănătate!

Broccoli

Deoarece în cele mai multe din cazuri oamenii consumă prea puţine alimente sănătoase, precum legumele, de exemplu, pot avea tendinţa de a consuma o cantitate mai mare deodată pentru a suplini carenţele. Lucru total greşit, spun nutriţioniştii. Broccoli este o legumă cu un conţinut bogat de antioxidanţi, care ajută la reducerea riscului apariţiei cancerului şi a bolilor de inimă, însă consumat în exces poate duce la hipotiroidism. Acest lucru se întâmplă din cauza tiocianatului- sare a acidului tiocianic, care îngreunează absorbţia fierului în organism.

Apă cu lămâie

Aproape că nu există persoană care să nu fi auzit cât de bine este să îţi începi dimineaţa cu un pahar cu apă plată cu lămâie, pe stomacul gol. Băutura ajută la eliminarea toxinelor şi are foarte puţine calorii, fiind indicată în curele de slăbire. În plus, vitamina C şi antioxidanţii pe care îi conţine contribuie la întărirea sistemului imunitar, prevenind degradarea celulară. Dar dacă vei bea prea multă apă plată cu lămâie, acidul conţinut de lămâi îţi poate afecta dantura, deoarece distruge smalţul dinţilor, ceea ce înseamnă că vei fi mai predispusă dezvoltării cariilor. Totuşi, poţi preveni acest lucru dacă vei clăti gura cu apă imediat după ce ai băut, pentru a minimaliza contactul cu dinţii.

Înlocuitorii laptelui

Fie că vorbim de laptele de alune, de cocos, fie de cel de soia sau de orez, niciun din aceste sortimente din comerţ nu este sănătos din cauză că produsul suferă o serie de procese până să fie obţinut şi poate conţine zahăr adăugat. În plus, oferă prea puţine beneficii organismul, asta din cauză că un pahar de lapte de alune, de exemplu, conţine cel mult 4 alune. De aceea, aceste tipuri de lapte, consumate în mod regulat, în cantităţi mari, privează organismul de minerale şi de vitamine necesare dezvoltării.

Tonul

Tonul este un tip de peşte versatil şi deloc scump, bogat în proteine, magneziu, zinc, fier şi acizi graşi Omega-3. Pericolul apare în momentul în care îl consumi pe cel conservat, deoarece conţine mercur. Intoxicarea organismului cu mercur poate duce la slăbirea muşchilor şi la tulburări de vedere. Pentru a evita pericolul, consumă ton proaspăt, cumpărat doar din locuri care prezintă siguranţă. Femeilor însărcinate şi copiilor li se recomandă să limiteze consumul acestui aliment, deoarece chiar şi o cantitate mică de mercur poate fi dăunătoare.Recente

Ticuri nervoase care dau de gol un mincinos Sursa imagine shutterstock 1188927202 jpg
Semne subtile prin care corpul iti arata ca ai emotii reprimate Sursa imagine Pixabay jpg
calculator jpg
Cum îți dai seama că te înșală, în funcție de zodia lui jpg
Minunile Sfantului Grigorie Decapolitul Sursa imagine Doxologie jpg
limbi straine jpg
Secretul minunilor de la Manastirea din Giurgeni Sursa foto Instagram andreea elena dumbrava  1 jpg
Semnificația celor mai comune vise jpg
Test de pesonalitate Vezi ce spune despre tine modul in care iti aranjezi parul Sursa foto Pixabay jpg
rugaciuni farmece shutterstock 716270089 jpg
Trucuri să arati perfect in fotografii Sursa foto Shutterstock webp
Ai fost pagubit Cere si ajutorul Sfantului Mina, ocrotitorul nedreptatitilor Sursa foto Arhiepiscopia Sucevei jpg
Prenume de fetite jpg
Ce spune despre tine încaltamintea favorita Sursa foto Pixabay jpg
Obiceiuri si superstitii de Sfintii Mihail si Gavriil Sursa foto Shutterstock 1995712685 jpg
Ralph Lauren jpg
Telecomanda jpg
TOP 5 lucruri pe care trebuie să le ai mereu la tine ca femeie de afaceri jpg
limbajul iubirii jpg
nas jpg