Alimentele bogate în triptofan reduc stresul

1 72630 original jpg jpeg

Triptofanul, din grupa aminoacizilor esenţiali, prezent într-o serie de alimente, acţionează favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu apărut în Journal of Clinic Investigation.

Cu alte cuvinte,triptofanul are efecte relaxante,antidepresive şi de prevenire a îmbătrânirii precoce.

De asemenea,alimentele bogate în triptofan,precum brânza de vaci,laptele,carnea de curca,alunele,nucile,bananele şi curmalele,au efecte antimigrenoase,antiepileptice şi imunitare.

Reducerea nivelul de stres este extrem de importantă,întrucâ are efecte negative asupra întregului organism.

Un stres cronic stimulează producţia de grelină,hormonul foamei,inducând un fel de mecanism de compensare;apare creşterea poftei de mâncare şi nevoia de a consuma mâncare “reconfortantă”.

Este recomandabil prin urmare să se consume alimente care acţionează favorabil asupra nivelului de stres.

Triptofanul are un rol important şi inducerea senzaţiei de somn,întrucât acest aminoacid este necesar la sinteza serotoninei şi a melatoninei,răspunzătoare de o stare bună şi de somn.

Se mai ştie că producerea de serotonină este favorizată,pe lângă consumul de alimente bogate în triptofan,şi de cele bogate în zaharuri,care pot fi introduse cu moderaţie în alimentaţie.



Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg