Alimentele bogate în triptofan reduc stresul

Triptofanul, din grupa aminoacizilor esenţiali, prezent într-o serie de alimente, acţionează favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu apărut în Journal of Clinic Investigation.
Cu alte cuvinte,triptofanul are efecte relaxante,antidepresive şi de prevenire a îmbătrânirii precoce.
De asemenea,alimentele bogate în triptofan,precum brânza de vaci,laptele,carnea de curca,alunele,nucile,bananele şi curmalele,au efecte antimigrenoase,antiepileptice şi imunitare.
Reducerea nivelul de stres este extrem de importantă,întrucâ are efecte negative asupra întregului organism.
Un stres cronic stimulează producţia de grelină,hormonul foamei,inducând un fel de mecanism de compensare;apare creşterea poftei de mâncare şi nevoia de a consuma mâncare “reconfortantă”.
Este recomandabil prin urmare să se consume alimente care acţionează favorabil asupra nivelului de stres.
Triptofanul are un rol important şi inducerea senzaţiei de somn,întrucât acest aminoacid este necesar la sinteza serotoninei şi a melatoninei,răspunzătoare de o stare bună şi de somn.
Se mai ştie că producerea de serotonină este favorizată,pe lângă consumul de alimente bogate în triptofan,şi de cele bogate în zaharuri,care pot fi introduse cu moderaţie în alimentaţie.