Antrenează-ţi creierul să spună „Nu!” ispitelor culinare
De cele mai multe ori, alimentele „procesate” sunt şi cele mai nesănătoase, sabotându-ţi din umbră eforturile de a scădea în greutate. Iată câteva trucuri inteligente, care te vor ajuta să mănânci numai alimente potrivite.
Treiculori
În urma unui studiu a reieşit că majoritatea oamenilor preferă de cele mai multe ori,trei produse alimentare şi trei culori diferite în farfurie,atunci când vor să mănânce. Aşa că,în loc să optezi pentru o bomboană,fă-ţi singură o gustare bazată pe nuci,felii de fructe proaspete şi o pătrăţică de ciocolată neagră,pentru a obţine atât varietatea de culori,cât şi de texturi şi nutrienţi.
Răsfaţă-te cu alimente sănătoase!
Cel mai bun şi mai simplu desert? Pune o pungă de struguri (negri) la congelator şi seara,după cină,când toate poftele dau năvală,mănâncă câţiva. Astfel,vei ţine în frâu nivelul glicemiei.
Păstrează numai alimente sănătoase în preajmă
Alimentele sănătoase pe care vrei să le mănânci se ţin pe primele rafturi ale frigiderului,în partea din faţă,pentru a le vedea uşor. Scapă de toate gustările nesănătoase şi pregăteşte-ţi într-un castron sau o caserolă,felii de morcovi sau de ardei curăţaţi,pe care să te bazezi atunci când intervin poftele.
Mestecăhrana mai mult timp
Dacă vei reuşi să mesteci mâncarea pentru mai mult timp,chiar dacă s-a făcut aproape pastă,vei constata că mănânci mai puţin. Aşteaptă să termini tot din gură până să iei următoarea înghiţitură.