Apa de orez: Iată la ce o poţi folosi!

1 66352 original jpg jpeg

Efectele miraculoase ale apei de orez asupra tenului şi a părului sunt deja bine cunoscute pentru majoritatea femeilor. Dar magica reţetă asiatică este folosită, de asemenea, şi pentru tratarea altor probleme.

Apa de orez sau Kanji,cum i se mai spune,se prepară prin fierberea orezului într-o cantitate mare de apă (de 3-4 ori mai mult decât este necesar atunci când îl găteşti),după care se strecoară zeama,pentru a fi separată de boabe. Această apă are multebeneficii medicinaleşi poate fi consumată sau aplicată local pentru a trata diverse probleme de piele şi de sănătate. 

Arsuri solare

Apa de orez este răcoritoare,face minuni pe pielea arsă de soare şi reduce inflamaţiile. Pune o mână de orez într-o bucată de pânză,leag-o şi scald-o apoi în apă,pentru jumătate de oră. Ulterior te poţi spăla cu apa respectivă sau o poţi pune într-un pulverizator şi te stropeşti ori de câte ori simţi nevoia.

Constipaţie

Conţinutul de fibre din apa de orez ajută intestinul să se elibere,în timp ce amidonul ajută la dezvoltarea bacteriilor bune din stomac,ţinându-te,astfel,departe de constipaţie.

Diaree

Apa de orez este una dintre cele mai bune modalităţi de a trata diareea la sugari,deoarece totul este natural. Ea ajută la reglarea tranzitului intestinal. De altfel,atunci când este stricat la burtică,micuţul tău pierde foarte multe lichide din organism,dar apa orez are şi rol de rehidratare.

Infecţii virale

Vărsăturile şi deshidratarea sunt frecvente în timpul infecţiilor virale. Apa de orez previne deshidratarea corpului şi oferă,totodată,substanţele nutritive necesare organismului,pierdute în timpul febrei,contribuind astfel la recuperarea pacientului.

Ten gras

Apa de orez este utilizată ca un toner pentru ten,datorită proprietăţilor sale de curăţare a impurităţilor şi de închidere a porilor. Consumul regulat duce la creşterea elasticităţii pielii şi are efect anti-aging.

Eczeme

Amidonul prezent în apa de orez este cunoscut ca fiind benefic pentru tratarea eczemelor. Înmoaie o cârpă în apă rece-pusă la frigider pentru câteva ore-şi tamponează zonele cu probleme timp de câteva minute. Astfel vei scăpa de mâncărime şi de disconfort.

Păr sănătos

Reţeta înprumutată de la asiatici dă un plus de luciu podoabei capilare şi ajută la repararea foliculilor. Masează scalpul cu apă de orez pentru a scăpa de senzaţia de gras şi pentru a stimula părul să crească sănătos. Foloseşte-l ca un balsam după şamponare. Clăteşte cu apă rece.