Arme eficiente contra depresiei

1 72102 original jpg jpeg

Fructele şi legumele, consumate în cantităţi mari, reprezintă arme eficiente contra depresiei, fiind asociate cu starea de bună dispoziţie şi cu un risc mai mic de apariţie a demenţei.

Deşi se ştie de multă vreme că prin consumarea a cel puţin cinci porţii de fructe şi legume pe zi organismul luptă eficient contra multor boli,puţine studii ştiinţifice au tratat relaţia dintre alimentaţie,buna dispoziţie şi sănătatea mintală.

Un studiu britanic,realizat de cercetătorii de la Universitatea Warwick pe un eşantion de 80.000 de persoane alese la întâmplare arată că există o legătură puternică între consumul constant de fructe şi legume şi prevenirea episoadelor depresive.

De asemenea,cercetătorii susţin că fructele şi legumele,consumate în cantităţi importante,au fost asociate cu un risc mai mic de apariţie a demenţei la persoanele în vârstă.

De aceea,specialiştii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi fructe şi legume,cât mai natural,pentru că prin gătire,acestea îşi pierd din proprietăţile lor nutritive.