Aroma cafelei, printre primele resimţite dimineaţa. Mulţi iubitori de cafea beau prima ceaşcă acasă

1 cafeaua unul dintre produsele cele mai studiate din lume jpg jpeg

Cafeaua este unul dintre produsele cele mai studiate din lume, fiind subiectul a mii de studii ştiinţifice, asemenea cafeinei.

Ceea ce pentru mulţi reprezintă prima băutură caldă a zilei, cafeaua, oferă un amestec complex de diferite arome, care produc împreună o gamă de experienţe senzoriale. Atunci când bem cafea, experienţa senzorială completă se întinde pe întreaga perioadă a preparării până la consum. Poate începe cu aroma cafelei resimţită la deschiderea recipientului, să continue cu sugestiile vizuale observate atunci când preparăm cafeaua, inclusiv culoarea cafelei şi prezenţa cremei sau a spumei cafelei, şi să se sfârşească prin savurarea gustului inconfundabil şi seducător.

Mirosul de cafea, printre primele detectate dimineaţa

Ştiaţi că mirosul cafelei se află printre primele zece cel mai uşor de recunoscut? Aroma acesteia provine de la diferiţi compuşi volatili produşi în timpul procesului de prăjire a cafelei. Prăjirea declanşează o serie de procese în boabele de cafea, generând dezvoltarea compuşilor volatili care contribuie la profilul aromatic. Uleiurile eterice se găsesc în boabele de cafea prăjite în proporţie de aproape 10% şi generează mare parte din savoarea sa.

7 din 10 oameni beau prima cafea a zilei acasă

Între 70 şi 75% din consumul ocazional de cafea se petrece acasă, cafeaua fiind băutura principală pentru mai mult de jumătate din ocaziile de dimineaţă.  Aspectul vizual al cafelei şi modul în care este prezentată joacă un rol important în experienţa multi-senzorială a gustării unei cafele. Pot avea un impact semnificativ asupra gustului de cafea perceput al cafelei.

Cercetările au sugerat că şi culoarea ceştii în care se serveşte cafeaua poate avea un impact asupra percepţiei de gust al ceştii de cafea. De exemplu, într-un studiu a fost arătată o cană albă pentru a spori intensitatea cafelei şi a fost descrisă ca mai puţin dulce comparativ cu cea servită într-o cană transparentă sau albastră .

Un alt studiu privind arta preparării latte a sugerat că o formă dreptunghiulară, comparativ cu o formă rotundă, influenţează aşteptările oamenilor cu privire la preferinţă, gustul amar şi calitatea băuturii. În schimb, subţierea consistenţei cafelei a fost asociată unei arome şi savori mai slabe a cafelei .

Ştiai că…

… un compus activ farmacologic din cafea, cafeina, este şi un stimulent uşor al sistemului central nervos? Cafeina se regăseşte în aproape 60 de specii de plante, nu doar în boabele de cafea, ci şi în boabele de cacao, nucile de kola şi frunzele de ceai. Găseşti mai multe informaţii despre cafea pe site-ul Asociaţiei Române a Cafelei, http://www.desprecafea.info/.



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg