Aroma cafelei, printre primele resimţite dimineaţa. Mulţi iubitori de cafea beau prima ceaşcă acasă

1 cafeaua unul dintre produsele cele mai studiate din lume jpg jpeg

Cafeaua este unul dintre produsele cele mai studiate din lume, fiind subiectul a mii de studii ştiinţifice, asemenea cafeinei.

Ceea ce pentru mulţi reprezintă prima băutură caldă a zilei, cafeaua, oferă un amestec complex de diferite arome, care produc împreună o gamă de experienţe senzoriale. Atunci când bem cafea, experienţa senzorială completă se întinde pe întreaga perioadă a preparării până la consum. Poate începe cu aroma cafelei resimţită la deschiderea recipientului, să continue cu sugestiile vizuale observate atunci când preparăm cafeaua, inclusiv culoarea cafelei şi prezenţa cremei sau a spumei cafelei, şi să se sfârşească prin savurarea gustului inconfundabil şi seducător.

Mirosul de cafea, printre primele detectate dimineaţa

Ştiaţi că mirosul cafelei se află printre primele zece cel mai uşor de recunoscut? Aroma acesteia provine de la diferiţi compuşi volatili produşi în timpul procesului de prăjire a cafelei. Prăjirea declanşează o serie de procese în boabele de cafea, generând dezvoltarea compuşilor volatili care contribuie la profilul aromatic. Uleiurile eterice se găsesc în boabele de cafea prăjite în proporţie de aproape 10% şi generează mare parte din savoarea sa.

7 din 10 oameni beau prima cafea a zilei acasă

Între 70 şi 75% din consumul ocazional de cafea se petrece acasă, cafeaua fiind băutura principală pentru mai mult de jumătate din ocaziile de dimineaţă.  Aspectul vizual al cafelei şi modul în care este prezentată joacă un rol important în experienţa multi-senzorială a gustării unei cafele. Pot avea un impact semnificativ asupra gustului de cafea perceput al cafelei.

Cercetările au sugerat că şi culoarea ceştii în care se serveşte cafeaua poate avea un impact asupra percepţiei de gust al ceştii de cafea. De exemplu, într-un studiu a fost arătată o cană albă pentru a spori intensitatea cafelei şi a fost descrisă ca mai puţin dulce comparativ cu cea servită într-o cană transparentă sau albastră .

Un alt studiu privind arta preparării latte a sugerat că o formă dreptunghiulară, comparativ cu o formă rotundă, influenţează aşteptările oamenilor cu privire la preferinţă, gustul amar şi calitatea băuturii. În schimb, subţierea consistenţei cafelei a fost asociată unei arome şi savori mai slabe a cafelei .

Ştiai că…

… un compus activ farmacologic din cafea, cafeina, este şi un stimulent uşor al sistemului central nervos? Cafeina se regăseşte în aproape 60 de specii de plante, nu doar în boabele de cafea, ci şi în boabele de cacao, nucile de kola şi frunzele de ceai. Găseşti mai multe informaţii despre cafea pe site-ul Asociaţiei Române a Cafelei, http://www.desprecafea.info/.



Recente

shutterstock 2207820057 jpg
Noaptea in vise  Semnificatii  Sursa foto shutterstock 1168754116 jpg
shutterstock 1212654949 jpg
Test  Alege culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1897930903 jpg
shutterstock 1911831463 jpg
shutterstock 2022891497 jpg
shutterstock 1849643608 jpg
Semnificatia apei sfintite Boboteaza  Sursa foto shutterstock 2241996461 jpg
shutterstock 1928149961 jpg
shutterstock 135964370 jpg
sfantul vasile jpg
shutterstock 1858577959 jpg
Cum sa gestionezi conflictele la mesele de sarbatori  Sursa foto shutterstock 2550958013 jpg
shutterstock 2231841503 jpg
shutterstock 2418228611 jpg
ametist jpg
clickpentrufemei ro   Aliatul tău pentru reducerea stresului oxidativ jpg
Simptomele dependentei de retelele sociale  Sursa foto Pixabay girl 5717067 1280 jpg
Cum influențează pachetul de beneficii deciziile angajaților de a se alătura unei companii jpg
KEVIN MAMA jpg