Aşa asimilezi fierul din alimentele consumate!

Fierul este mineralul care îţi face celulele să funcţioneze corect, creşte concentrarea şi „ascute” memoria, furnizează energie corpului, ajută la formarea hemoglobinei şi poate alunga depresia. Iată ce să faci pentru a nu-ţi lipsi din alimentaţia zilnică.
Eşti palidăşi simţi că leşini
Acestea nu sunt singurele semne ale deficitului de fier. Sindromul picioarelor neliniştite poate fi de asemenea un semn. Dacă ai limba roşie şi inflamată,ameţeli,dureri de cap,dificultăţi în menţinerea temperaturii corpului,dificultăţi de respiraţie,iritabilitate şi bătăi neregulate ale inimii,ar fi bine să consulţi un medic pentru efectuarea unor analize de verificare ale nivelului de fier.
Cum îl obţii prin dietă
Vestea bună este că nu trebuie să consumi munţi de spanac sau fripturi generoase pentru a obţine necesarul de fier. Trebuie să ştii că fierul este de două tipuri:cel provenit din carne sau fructe de mare şi care este absorbit mai uşor de organism,şi cel din plante şi legume,dar pe care corpul nu-l asimilează la fel de bine.
Acesta trebuie combinat cu alimente bogate în vitamina C,care ajută corpul să-l absoarbă mai repede şi mai eficient. Fă-ţi o salată de fasole mixtă,cu roşii şi suc de lămâie,astfel încât să obţi fier (de la fasole),dar şi vitamina C (de la lămâie şi roşii).
La ce să fii atentă
Consumi o mulţime de cereale integrale,bei ceai şi mănânci zilnic nuci şi seminţe,pe post de gustare. Nimic greşit până acum,numai că se poate întâmpla ca anumite alimente să împiedice absorbţia de fier în organism.
Substanţele chimice naturale numite fitaţi,ce se găsesc în învelişul exterior al nucilor,legumelor,seminţelor şi al cerealelor,intervin în mod negativ în absorbţia fierului. De aceea,este indicat să adaugi seminţe germinate sau nuci prăjite în salatele tale,deoarece anulează efectele negative ale fitaţilor.