Batoanele cu cereale, sănătoase sau nu?

1 52139 original jpg jpeg

Un studiu efectuat recent arată că batoanele cu cereale nu reprezintă o gustare sănătoasă, aşa cum se credea până acum. În cele ce urmează, află care sunt motivele pentru care ar trebui să renunţi la o astfel de gustare.

În cadrul cercetării,oamenii de ştiinţă au analizat conţinutul a 30 de batoane de cereale diferite. Rezultatele studiului arată că majoritatea batoanelor cu cereale conţin cantităţi mari de zahăr şi grăsimi saturate,care conduc la apariţia unor boli ce pot pune în pericol starea generală de sănătate.

Cercetătorii susţin că,în general,batoanele conţin aproape patru linguriţe de zahăr-mai mult decât o doză mică de Coca Cola,peste 20% din limita recomandată zilnic.

În plus,studiul arată că cinci din şapte batoane de cereale destinate copiilor aveau un conţinut ridicat de grăsimi saturate.  

“Oamenii aleg adesea batoane de cereale în loc de ciocolată sau biscuiţi pentru că le consideră mai sănătoase,dar studiul nostru arată că acest lucru este un mit”,afirmă oamenii de ştiinţă.

De aceea,este recomandat să se consume alimente bogate în grăsimi mononesaturate,precum nuci sau avocado,întrucât menţin sănătatea organismului.