Băutura care te ajută să slăbeşti

1 82092 original jpg jpeg

Băuturile naturale pe bază de legume şi fructe sunt bogate în substanţe nutritive, compuşi care stimulează procesul de pierdere în greutate. Dacă şi tu vrei să slăbeşti şi nu ştii care este cea mai bună băutură pe care o poţi bea, iată reţeta unui smoothie.

Ai nevoie de:

-    3 linguri oţet de cidru de mere -    1cană ananas cuburi -    1 lingură miere -    250 ml apă

Mod de preparare:

Pune în vasul blenderului cuburile de ananas, apoi adaugă apa, oţetul de cidru de mere şi mierea. Procesează câteva minute, după care toarnă băutura obţinută într-un pahar.

Se bea dimineaţa, pe stomacul gol, timp de două săptămâni. În acest timp trebuie să faci mult sport şi să ai un regim alimentar scăzut în grăsimi. Mai mult, nu trebuie să depăşeşti cele 2000 de calorii recomandate pe zi.

În ce fel acţionează smoothie-ul pe bază de cidru de mere şi ananas

Acizii, mineralele, enzimele şi vitaminele care sunt prezente în oţetul de cidru de mere stimulează metabolismul, datorită căruia grăsimile sunt arse mult mai repede. Mai mult, compuşii din băutură inhibă acumularea de grăsimi în organism. Totodată, ananasul este sursă de vitamine, minerale, fibre şi are un conţinut scăzut de calorii. Bromelaina, o enzimă din fruct, îmbunătăţeşte sistemul digestiv şi previne balonarea. 

Smoothie-ul pe bază de ananas şi oţet de cidru de mere este săţios şi menţine apa din organism la un nivel normal, ceea ce determină eliminarea excesului de toxine din corp. Iar betacarotenul şi fibrele scad pofta de dulce.

Dacă vrei să slăbeşti sănătos, bea în fiecare zi câte un pahar de smoothie, practică sport şi acordă atenţie alimentelor mâncate.