Băutura care te ajută să slăbeşti

1 81955 original jpg jpeg

Ai băut vreodată apă de ananas? Pe lângă faptul că este bogată în substanţe nutritive esenţiale, apa de ananas este perfectă pentru a menţine corpul hidratat în zilele călduroase de vară, iar beneficiile pe care le are asupra sănătăţii sunt următoarele:

Favorizează slăbitul  

Ananasul a devenit popular datorită proprietăţilor sale de slăbire. Nu este un tratament miraculos pentru arderea grăsimilor, însă substanţele nutritive prezente în fruct au capacitatea de a accelera metabolismul. În plus, conţine fibre dietetice care îmbunătăţesc procesul de digestie şi controlează colesterolul. Iar ca rezultat asigură glucoza ca sursă de energie şi, prin urmare, susţine funcţiile metabolismului.

Detoxifică ficatul

Enzimele şi compuşii antioxidanţi prezenţi în apa de ananas sunt aliaţi excelenţi pentru îmbunătăţirea funcţiilor ficatului, stimulând eliminarea deşeurilor care sunt reţinute în ţesuturile lor. Efectul său de purificare ajută la îmbunătăţirea procesului de filtrare a sângelui, care este esenţial pentru eliminarea toxinelor. În plus, antioxidanţii săi ajută la regenerarea celulelor şi la protejarea împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.

Ameliorează simptomele artritei

Datorită conţinutului ridicat de bromelaină, o enzimă, această băutură este un antiinflamator natural care protejează corpul de diferite boli. Asimilarea sa în organism restabileşte circulaţia şi stimulează eliminarea excesului de lichid în ţesuturi. În plus, ameliorează principalele simptome ale artritei, a bolilor osoase şi a altor afecţiuni inflamatorii.

Întăreşte imunitatea

Consumul acestei băuturi, ca parte a alimentaţiei obişnuite, este o modalitate excelentă de a creşte dozele de vitamina C. Datorită acestui fapt, este ideală pentru îmbunătăţirea mecanismele de apărare ale sistemului imunitar. Scade chiar şi riscul de infecţii virale şi bacteriene.

Cum prepari apa de ananas acasă

Pregătirea apei de ananas este foarte uşoară. Se poate face în fiecare zi, mai ales dacă vrei să devină o băutură de bază.

Ai nevoie de:

-    ½ ananas cu coajă -    1 litru apă

Mod de preparare:

Începe prin a tăia ananasul cuburi, fără să-i îndepărtezi coaja. Apoi, pune cuburile într-o oală cu apa. Lasă-le să fiarbă 10-15 minute. Îndepărtează vasul de pe foc, lasă băutura să se răcească, după care strecoar-o.

Bea o cană de apă de ananas pe stomacul gol şi înainte de fiecare masă principală. Evită să adaugi zahăr sau alţi îndulcitori, deoarece aceştia afectează proprietăţile băuturii.