Băutura care-ţi hidratează organismul

1 73809 original jpg jpeg

Corpul uman are nevoie de surse diverse de hidratare pentru a funcţiona în parametrii normali, mai ales în perioadele toride. O hidratare adecvată înseamnă mai mult decât a bea apă, înseamnă a consuma apă din diverse surse în cadrul unei alimentaţii echilibrate.

Care sunt cele mai eficiente surse de hidratare complementare apei?

Vara,alimentele şi băuturile naturale sunt o sursă importantă pentru a aduce un plus de fluide corpului. Fructele şi legumele de sezon cu un conţinut mare de apă,precum roşiile,castraveţii,ardeii graşi,pepenele verde,căpşunele şi citricele,pot furniza,în medie,20% din cantitatea necesară de apă.

”Hidratarea este o parte importantă a unei vieţi echilibrate. Nevoia corpului pentru mai multă apă este vizibilă în zilele călduroase de vară. Însă multe persoane nu ştiu că printr-o  alimentaţie naturală pot ajunge la un nivel optim de hidratare a organismului,astfel încât un plan alimentar corect şi echilibrat îi ajută să fie sănătoşi pe termen lung”,a declarat dr. Şerban Damian,specialist în nutriţie.

Citeşte şi:

3 alimente care previn deshidratarea

10 reguli de baza pentru o hidratare corectă

Ce rol are cafeaua într-o alimentaţie sănătoasă?

Printre alimentele care aduc organismului uman un plus de lichide se numără şi cafeaua solubilă 100% naturală. În urma consumului de cafea,corpul poate reţine până la 84% din apa conţinută. Fiind un produs uşor de preparat cu gheaţă şi în acelaşi timp foarte gustos în diverse reţete,cafeaua solubilă este o băutură potrivită şi  pentru vară,contribuind la hidratarea organismului în zilele călduroase.

”De-a lungul timpului,s-au răspândit diverse mituri care pretind că un consum moderat de cafea poate duce la deshidratare. Studiile ne demonstrează contrariul. Cafeaua este una dintre sursele de  hidratare, ca parte a unei diete echilibrate.  Consumată cu moderaţie,cafeaua 100% naturală oferă corpului o cantitate semnificativă de apă . Bineînţeles,este important să existe în acelaşi timp un consum echilibrat de fructe,legume şi apă”,a adăugat dr. Şerban Damian,specialist în nutriţie.

Hidratarea este importantă şi pentru sănătatea pielii şi pentru a ne proteja tenul în zilele toride.

”Pentru a avea un machiaj frumos,trebuie să pornim de la o piele hidratată corect. Acest lucru se poate face folosind creme de hidratare,dar şi printr-o nutriţie sănătoasă. Este important pentru ten să avem o alimentaţie  echilibrată,dar şi un aport potrivit de lichide. Vara,din cauza radiaţiilor solare mai puternice,trebuie să acordăm mai multă atenţie îngrijirii tenului,mai ales în zonele sensibile din jurul ochilor,a buzelor şi a gâtului. Hidratarea interioară,dar şi exterioară corectă ajută la menţinerea unui ten sănătos”,susţine Dana Argeşan,make-up artist.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg