Băutura de sezon care te ajută să slăbeşti

1 81993 original jpg jpeg

Nimic nu poate învinge prospeţimea unei reţete de suc de casă, preparat din fructe proaspete. O combinaţie ideală vara aceasta este sucul de pepene roşu şi kiwi, fructe bogate în vitamine şi antioxidanţi, care topesc grăsimea. Află cum se prepară şi care sunt beneficiile!

Fructele, bogate în nutrimente esenţiale

Pe lângă conţinutul mare de apă, în proporţie de 92%, pepenele roşu conţine vitamine şi minerale, esenţiale pentru sănătatea organismului. Consumul regulat de pepene ajută la hidratare şi la buna funcţionare a rinichilor. Pe de altă parte, kiwi este un fruct bogat în vitamina C, magneziu şi seleniu şi ajută la scăderea în greutate şi la topirea grăsimii abdominale. Combinaţia dintre cele două fructe-minune poate preveni bolile cardiovasculare şi afecţiunile respiratorii.

Cum se prepară

•    1 pepene roşu

•    2 kiwi

•    Jumătate de cană de apă

Curăţă kiwi de coajă şi taie-l în bucăţi mici. Taie şi pepenele în bucăţi medii şi adaugă fructele în blender. Toarnă apa şi mixează totul. Vei obţine un suc gustos şi hrănitor. Dacă doreşti, poţi să te limitezi doar la mixarea fructelor, întrucât pepenele conţine apă.

Are puţine calorii

1 pahar – 250 ml

Calorii – 124 kcal

Grăsimi  - 5,5 g

Proteine – 4,6 g

Carbohidraţi – 14,9 g

Fibre – 1,7 g