Băutura-minune care te ajută să arzi 500 de calorii pe săptămână

1 73139 original jpg jpeg

Pentru ca organismul să funcţioneze la cote maxime, trebuie să consumi cel mult doi litri de lichide pe zi. Există o băutură care, consumată regulat, te ajută să-ţi astâmperi foamea, fâcându-te să nu mai simţi nevoia să ciuguleşti între mese. Însă beneficiile ei nu se opresc aici.

Corpul uman este compus în medie din 75% apă şi 25% materie solidă. Pentru a asimila hrana şi a elimina toxinele,ai nevoie de cât mai multe lichide,în special în sezonul cald,când există riscul să te deshidratezi.

Citeşte şi:5 alimente bogate în grăsimi pe care le poţi include în dieta ta

Nu obişnuieşti să bei apă? Nimic mai greşit spun oamenii de ştiinţă. Nu doar că apa,consumată între mese,dă senzaţia de saţietate,dar ea te ajută să te simţi sătulă consumând mai puţine calorii la micul dejun,prânz şi cină. Adulţii supraponderali care au consumat aproximativ 500 ml de apă cu o jumătate de oră înainte de ora mesei,12 săptămâni la rând,au pierdut mai mult de cinci kilograme,comparativ cu cei cărora li s-a spus să-şi imagineze că stomacul lor este plin înainte de ora mesei,potrivit unui studiu publicat în revista „Obezitate“.

Apa îţi stimulează metabolismul

Două pahare cu apă sunt ca o ceaşcă de espresso pentru sistemul de ardere a grăsimilor din corp. Potrivit unui studiu german,subiectii nemţi care au băut două pahare pline cu apă la temperatura camerei au avut o creştere de 30% în rata lor metabolică,în doar o jumătate de oră.

Citeşte şi:Băutura excepţională care stimulează metabolismul

Ce beneficii are apa cu gheaţă

Înghite apăfoarte rece,iar corpul tău va trebui să muncească mult mai mult pentru a face faţă afluxului de rece. Dacă laşi un pahar de apă rece cu gheaţă la temperatura camerei,după ce-l vei consuma,se vor arde aproximativ şapte calorii,potrivit unui studiu publicat în „ Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism“. Bea 10 pahare reci pe zi,timp de o săptămână şi vei scăpa de 500 de calorii într-o săptămână.