Băuturi fine pentru petrecerea de Revelion

Petrecerea de Anul Nou este una dintre cele mai importante evenimente ale anului. Şi când spui petrecere te gândeşti automat la mâncare, băutură, muzică, prieteni, într-un singur cuvânt: distracţie.
Însă,ca totul să meargă aşa cum ţi-ai dorit este important să găseşti un echilibru între elementele de bază ale petrecerii. În ceea ce priveşte consumul de alcool,moderaţia este cuvântul cheie. De asemenea,dacă vrei să nu îţi pui în pericol silueta şi sănătatea,iată câteva informaţii despre băuturile care îşi găsesc loc pe masa de revelion.Vinul roşu...

...se află printre cele mai sănătoase băuturi alcoolice. Vinul roşu este bogat în resveratrol,un antioxidant care se găseşte în boabele strugurilor. Acesta elimină radicalii liberi şi luptă împotriva îmbătrânirii celulelor. De asemenea,acest puternic antioxidant previne depunerea grăsimilor pe vasele de sânge,ajută la creşterea colesterolului bun şi previne coagularea sângelui.
Cu toate acestea,consumul în exces de vin roşu poate duce la apariţia durerilor de cap. Acestea sunt cauzate de tanin,o substanţă chimică responsabilă pentru culoarea roşie şi gustul puternic al vinului roşu. În cazul în care îţi supraveghezi atent silueta,află că
. Dacă preferi vinul alb,100 ml de vin alb demi-dulce este echivalentul a 92 de calorii,în timp ce 100 ml de vin alb sec înseamnă doar 73 de calorii.
:Optează pentru o sticlă de Motalcino,un vin cu o aromă deosebită sau pentru Lacrima lui Ovidiu Pontica,un cupaj de vinuri vechi de peste 20 de ani,ce încântă prin savoare şi dulceaţă.

...nu poate să lipsească la trecerea dintre ani. Pe lângă faptul că este o băutură festivă,şampania aduce câteva beneficii importante asupra organismului. Această băutură poate reduce riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral,deoarece polifenolii din bule contribuie la scăderea tensiunii arteriale,potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Reading,Anglia.
De asemenea,un pahar de şampanie netezeşte pielea şi contribuie la instalarea bunei dispoziţii. Nici aciditatea acestei băuturi nu îţi pune în pericol sănătatea. Din contră acidul carbonic din compoziţia şampaniei înteţeşte acţiunea stomacului,uşurând digestia.
Este bine de ştiut că cine bea şampanie se îmbată mai repede decât dacă optează pentru alte băuturi cu bule. Acest lucru a fost demonstrat de cercetătorii ştiinţifici care au ajuns la concluzia că bulele din şampanie "se urcă mult mai repde la cap".
:Pentru o seară aşa de specială trebuie să încerci o şampanie exclusivistă creată special pentru Revelion,Midnight Gold. De asemenea,poţi încerca gustul şampaniei Krug sau aroma celei născute în Franţa-şampania Laurent Perrier.

...este cunoscută ca fiind un medicament tradiţional rusesc. Consumată cu moderaţie,votca s-a dovedit a fi eficientă în caz de astm bronşic,virus gripal,răceală,intoxicaţii alimentare uşoare şi diaree. Chiar dacă pare a fi un panaceu universal,votca,dintre toate băturile alcoolice,îngraşă cel mai mult.
Totuşi,în ciuda numărul mare de calorii şi a conţinutului mare de alcool (în jur de 40%),cu votca rişti cel mai puţin să ai simptome ale mahmurelii. Însă,pentru că adesea este consumată în combinaţie cu alte băuturi,ai putea fi tentant să o consumi peste măsură.
:Votca Absolut este una dintre cele mai faimoase băuturi din lume. Pe de altă parte,cea mai gustoasă votcă din lume este Grey Goose,o licoare cu o aromă uşoară de migdale dulci.

...este cu atât mai bun,cu cât este mai vechi. Whisky-ul din malţ conţine anumiţi antioxidanţi care au rolul de a inhiba creşterea tumorilor canceroase,ajută la prevenirea bolilor de inimă,în special a celor care se dezvoltă la nivelul arterei coronare. Cercetătorii afirmă faptul că cei care beau whisky nediluat au parte de efecte în mai puţin de o jumătate de oră. Pentru o acţiune mai încetinită,se recomandă diluarea lui cu apă,gheaţă sau suc.
:Chivas Royal Salute este unul dintre cele mai bune whisky-uri,deoarece are o vechime de peste 40 de ani. Pe de altă parte,dacă vrei să simţi aroma unei tării speciale,încearcă Lagavulin,deoarece are o aromă puternică de cireşe dulci şi turbă.