Cacaua îmbunătăţeşte abilităţile cognitive

1 64636 original jpg jpeg

Cacaua, dacă este consumată zilnic, poate îmbunătăţi abilităţile cognitive ale unei persoane, se arată într-un studiu recent.

Un compus cunoscut sub numele de flavonol din compoziţia pudrei de cacao protejează neuronii,îmbunătăţeşte metabolismul şi circulaţia sanguină la nivelul creierului.

La studiu a luat parte un grup de 90 de persoane,care acuzau probleme legate de abilităţile lor cognitive.

Voluntarii care au consumat o canitate mare de cacao au avut rezultatele mai bune la testele cognitive,spre deosebire de cei care au urmat o dietă strictă (aceştia au consumat o cantitate mică de cacao).

Participanţii din primul grup s-au descurcat mai bine la asocierile de cuvinte,la memorarea unor propoziţii şi la efectuarea simultană a mai multor sarcini.

De asemenea,participanţii care au consumat mai multă cacao,au redus riscul stresului oxidativ,rezitenţa la insulină şi presiunea arterială.

În plus,studiile anterioare arată că un consum constant de cacao împiedică dezvoltarea bolilor de inimă,motiv pentru care specialiştii ne recomandă să consumăm în fiecare zi 2-3 bucăţele de ciocolată neagră cu un conţinut ridicat de cacao.