Cafeaua neagră previne depresia

1 78662 original jpg jpeg

Iubitorii de cafea din întreaga lume consideră că espresso sau cafeaua neagră este cea mai bună. Ea are un gust uşor amar, nu include nicio formă de lapte sau smântână şi are o aromă intensă, motiv pentru care nu trebuie băută în exces. Însă, cafeaua neagră are numeroase beneficii pentru sănătate.

Cafeaua neagră este o sursă bogată de vitamine (B2, B3 ŞI B5), minerale (magneziu şi potasiu) şi antioxidanţi. După mai multe studii, s-a constatat că această băutură are efecte pozitive asupra sănătăţi, şi anume:

Stimulează procesul de pierdere în greutate

Când bei o ceaşcă de cafea neagră după masă, acidul clorogenic prezent în acesta ajută la încetinirea producţiei de glucoză. De asemenea, cafeaua neagră scade producţia de grăsimi. Astfel, poţi include cafeaua neagră în dietă când vrei să slăbeşti.

Previne depresia

Depresia este tulburarea de care suferă tot mai mulţi oameni, însă cafeaua conţine cafeină care creşte producţia de dopamină. Dopamina este hormonul ”stării de bine”. Ca urmare, cafeaua neagră poate lupta împotriva depresiei.

Îmbunătăţeşte capacitatea de memorare

Odată cu înaintarea în vârstă, memoria începe să ne lase. De multe ori se întâmplă din cauza bolilor precum Alzheimer şi Parkinson. Dar o ceaşcă de cafea neagră sporeşte capacitatea memoriei. Prin păstrarea creierului activ, memoria este îmbunătăţită şi este stimulată constant funcţia sistemului nervos.

Curăţă stomacul

Cafeaua neagră este o băutură diuretică. O băutură diuretică înseamnă o băutură care creşte producţia de urină. În urma consumului de cafea neagră apre nevoia de a merge mai des la baie. Bea cafea neagră fără zahăr pentru a detoxifica sistemul digestiv.

Creşte rezistenţa fizică

Cafeaua neagră creşte rezistenţa fizică, te energizează şi îmbunătăţeşte dispoziţia. În plus, cafeaua neagră stimulează nivelul epinefrinei (adrenalina) din sânge. Ca urmare, organismul devin mai rezistent în faţa antrenamentului fizic.