Ceaiul: sănătate într-o singură ceaşcă

1 65216 original jpg jpeg

Chiar dacă îl consumi cald sau rece, ceaiul aduce numeroase beneficii asupra organismului.

Cercetările efectuate de-a lungul timpului confirmă faptul că persoanele care beau ceai au parte de efecte pozitive asupra minţii şi trupului,de la menţinerea sănătăţii inimii până la îmbunătăţirea stării de spirit. Deoarece conţine numeroşi antioxidanţi, ceaiului luptă împotriva unor boli care pot pune în pericol sănătatea organismului.

Scade presiunea arterială

Ceaiul verde,cât şi alte ceaiuri din plante pot fi utile în reglarea tensiunii arteriale.

Într-un studiu se arată că persoanele care au băut ceai de hibiscus,în mod constant,au observat o scădere a tensiunii arteriale,despre care cercetătorii cred că a fost produsă datorită fitochimicalelor din compoziţia ceaiului.

Un alt studiu relevă faptul că persoanele care au băut doar o jumătate de cană cu ceai verde,în fiecare zi,timp de un an,şi-au scăzut riscul de a suferi din cauza tensiunii arteriale crescute cu 50%.

Are grijă de ochii tăi

Ceaiul verde conţine anumiţi antioxidanţi care pot fi absorbiţi în ţesutul ochilor,protejându-i de diferite boli,precum glaucomul,o afecţiune care produce lezarea nervului localizat în polul posterior al ochilor,putând duce chiar la orbire.  

Reduce simptomele alergiilor

Orice băutură caldă  poate reduce cu uşurinţă simptomele alergiilor,prin decongestionare,însă ceaiul verde are efecte duble,întrucât deblochează o celulă receptoare care se află în strânsă legătură cu alergia.

Mai mult,dacă adaugi în ceai câteva frunze de urzică,efectele vor fi mai bune,deoarece urzica conţine histamină,o substanţă chimică pe care organismul tău o produce când ai o reacţie alergică.

Intensifică metabolismul

Cele mai cunoscute ceaiuri benefice în procesul de slăbire sunt ceaiul verde,negru şi chiar cel alb.

Ele conţin compuşi care au rolul de a intensifica metabolismul si,implicit,procesul de ardere a grăsimilor. Pentru a obţine efecte dorite,este indicat să bei cel puţin 3 ceşti de ceai pe zi.