Când se instalează depresia?

1 65403 original jpg jpeg

Cercetători americani afirmă că depresia apare ca urmare a hiperactivităţii cerebrale, care include un proces de saturaţie.

Pierderea motivaţiei,perceperea sumbră a viitorului,închiderea în sine,dezinteresului-sunt tot atâtea simptome ale depresiei care lasă de înţeles că activitatea creierului pacientului încetineşte.

Dacă diagnosticul bolii este relativ simplu de pus,altfel stau lucrurile cu înţelegerea mecanismelor biologice implicate în dezvoltarea ei.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea California din Los Angeles au aplicat o tehnologie nouă de evaluare a activităţii cerebrale la circa o sută de pacienţi cu depresie majoră. Înregistrarea undelor lor cerebrale a fost comparată cu rezultatele obţinute pe un grup de voluntari nedepresivi.

Rezultatele studiului arată că în creierul pacienţilor depresivi,ca şi la ceilalţi,se crează,în mod normal,conexiuni neuronale în vederea adaptării la situaţia de moment,cum ar fi reglarea stării de spirit.

Diferenţa constă în faptul că,în cazul depresivilor,conexiunile persistă,în timp ce,de obicei,ele dispar când se rezolvă problema,lăsând loc altora.

Altfel spus,conexiunile care ar trebui să fie temporare devin permanente,se acumulează şi împiedică creierul depresiv să reacţioneze în mod convenabil,eficient,la noii stimuli exteriori.



Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg