Cartofii dulci te ajută să slăbeşti?

1 77094 original jpg jpeg

Dacă de fiecare dată când ai ţinut dietă ai exclus din meniul tău cartofii pe motiv că ar îngrăşa, află că te poţi bucura în continuare de gustul lor. Iată 3 motive care îţi arată că te pot ajuta chiar şi să slăbeşti!

Au puţine calorii

Deşi au un gust dulce, cartofii nu conţin zahăr şi au un conţinut caloric scăzut în comparaţie cu alte alimente. Îi poţi consuma ca preparat sau dacă doreşti, ca şi desert, mai ales că există o mulţime de reţete delicioase care au ca ingredient principal cartofii.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Chiar dacă conţinutul de carbohidraţi este destul de mare, de aproximativ 33 de grame pentru o ceaşcă, cartofii conţin o substanţă care creşte nivelul de adiponectină, un hormon răspunzător de reglarea nivelului de zahăr din corp. În acest fel, îţi vei putea ţine în frâu pofta de dulce. Cel mai indicat mod în care poţi prepara cartofii este prin fierbere sau la aburi, deoarece prin prăjire îşi pierd din proprietăţi.

Conţin fibre

Datorită conţinutului ridicat de fibre, s-a demonstrat că foamea poate fi ţinută sub control cu ajutorul cartofilor. Totuşi, aceştia nu te pot ajuta să îţi subţiezi talia, dar consumaţi cu măsură nu îţi vor afecta silueta.

Citeşte Click! pentru femei în varianta digitală

image