Cauze care afectează digestia

1 68101 original jpg jpeg

În cazul unui metabolism leneş sau a problemelor digestive precum arsuri gastrice, constipaţie sau dureri stomacale, cele mai comune cauze se referă la lucruri la care poate că nici nu te-ai fi gândit. Află despre ce este vorba.

Stresul

Dacă eşti prea stresată sau tensionată,stomacul tău poate avea de suferit. Cu cât nivelul cortizolului (hormonul stresului) este mai mare,cu atât mai mult este afectată buna digestie.

Stresul inhibă absorbţia substanţelor nutritive în corp şi reduce fluxul sangvin către organele esenţiale ale corpului. Nu în ultimul rând,stresul poate duce şi la apariţia inflamaţiilor,mai cu seamă la nivelul sistemului digestiv.

Fumatul

Fie că fumezi 2-3 ţigări sau mai multe,nicotina duce la iritarea mucoasei stomacale şi favorizează apariţia în exces a acidului gastric. Din această cauză,te poţi confrunta cu arsuri gastrice şi dureri stomacale.

Deshidratarea

Dacă nu bei în jur de 2 litri de apă pe zi,digestia alimentelor este îngreunată,la fel şi eliminarea toxinelor din corp. Astfel,poţi ajunge să te confrunţi cu o senzaţie de balonare şi chiar cu constipaţie.

Lipsa exerciţiilor fizice

Exerciţiile fizice întăresc musculatura sistemului digestiv,motiv pentru care este indicat să faci mişcare în mod constant. Astfel,metabolismul se intensifică,iar corpul arde mai repede caloriile consumate.

Îndulcitorii artificiali

Dacă ai renunţat la zahăr în favoarea îndulicitorilor artificiali,află că aceştia dereglează metabolismul-afectează nivelul glucozei şi nivelul energiei din corp,doi factori importanţi în buna digestie a alimentelor.