Ce alimente să consumi în perioada alăptatului

1 70868 original jpg jpeg

Atunci când vine vorba de regimul alimentar pe care trebuie să-l adopţi în perioada post-natală, o grămadă de întrebări îţi vin în minte. Cât de mult trebuie să mănânc, ce alimente trebuie să evit şi ce anume trebuie să consum. Iată câteva răspunsuri...

Pruncul tău mănâncă ceea ce consumi tu,aşa că trebuie să te gândeşti de două ori înainte de a urma un anumit regim alimentar. Indicat este să nu te abţii de la nimic şi să consumi chiar cu 400-500 de calorii în plus pe zi,deoarece doar astfel vei avea suficientă energie pentru a avea grijă de puiul tău.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să alegi produse nesănătoase. Optează pentru grăsimi mononesaturate cum sunt cele din iaurt sau din untul de arahide. Două linguriţe pe zi de unt de arahide pe o felie de pâine prăjită integrală reprezintă o gustare sănătoase,care te va pune rapid pe picioare.

Citeşte şi:

Doi copii,o singură cameră? Iată soluţii!

Cele mai importante vitamine pentru copii

De asemenea,anumite alimente schimbă gustul laptelui aşa că ai grijă la condimente. Este bine să speli fructele şi legumele înainte să le consumi,întrucât pot fi stropite cu pesticide şi astfel afectează sănătatea bebeluşului.

În această perioadă ai nevoie de foarte mult fier şi acesta se găseşte sub formă naturală în alimente precum mazăre,legume verzi  şi fructe uscate. Poţi ajuta la asimilarea acestuia în organism prin consumul produselor bogate în vitamina C precum căpşuni,citrice şi roşii.

Ai grijă să fii hidratată,aşa că bea apă chiar înainte să ai senzaţia de sete. Poţi ţine un pahar de apă la îndemână atunci când alăptezi şi bea din când în când din el. Este recomandat să consumi doar apă şi să eviţi sucurile şi ceaiurile din comerţ deoarece conţin foarte mult zahăr. Nici cafeaua nu trebuie băută în exces întrucât cofeina poate ajunge în lapte ducând,în cele din urmă,la afectarea orarului de somn al celui mic.



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg