Ce este ÔÇ×Ianuarie pe uscatÔÇč. Spune DA acestei provoc─âri ┼či s─ân─âtatea ta se va ├«mbun─ât─â┼úi!

1 ianuarie pe uscat jpg jpeg

ÔÇ×Ianuarie pe uscatÔÇč este un o provocare foarte popular─â ├«n str─âin─âtate. Potrivit speciali┼čtilor, cei care adopt─â acest concept dorm mai bine, economisesc bani, sl─âbesc ┼či sunt mai s─ân─âto┼či.

Dup─â excesul de m├óncare ┼či b─âutur─â din perioada s─ârb─âtorilor de iarn─â, ÔÇ×Ianuarie pe uscatÔÇč se adreseaz─â celor care sunt interesa┼úi s─â urmeze un stil de via┼ú─â s─ân─âtos ┼či s─â se simt─â ├«n form─â. ÔÇ×Ianuarie pe uscatÔÇč este o provocare care presupune evitarea consumului de vin, bere, lichior sau de oricare alt─â b─âutur─â ce con┼úine alcool, timp ce o lun─â. Exper┼úii spun c─â ÔÇ×Ianuarie pe uscatÔÇč poate aduce numeroase beneficii. Iat─â c├óteva dintre ele!

1. S─ân─âtatea mintal─â se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte. S─â te bucuri de un pahar de vin, la sf├ór┼čitul unei zile grele de munc─â, ├«┼úi poate ridica moralul, ├«ns─â consumul de alcool este asociat cu multe efecte negative asupra s─ân─ât─â┼úii mintale. Un studiu din 2015 a g─âsit o leg─âtur─â ├«ntre consumul de alcool ┼či lipsa de satisfac┼úie ├«n via┼ú─â ┼či cu stresul psihologic. Un alt studiu din 2021 a descoperit o asociere ├«ntre consumul zilnic de alcool ┼či cu depresia din timpul pandemiei de COVID-19. ├Än plus, un alt studiu a constatat c─â adul┼úii care renun┼ú─â la consumul de alcool, ├«n special femeile, au o s─ân─âtate mintal─â mult mai bun─â.

  •  Potrivit unei cercet─âri, 79% dintre femeile ┼či b─ârba┼úii care au participat la provocarea ÔÇ×Ianuarie pe uscatÔÇč, au economisit bani.

2. Te odihne┼čti mai bine ┼či ai mai mult─â energie. Consumul de alcool suprim─â calitatea somnului ┼či reduce nivelul de energie, pe parcursul zilei. Potrivit aceleia┼či cercet─âri, 62% dintre participan┼úii la ÔÇ×Ianuarie pe uscatÔÇč au raportat un somn mai bun ┼či un nivel de energie crescut.

3. S-ar putea s─â sl─âbe┼čti. Pentru c─â alcoolul con┼úine calorii goale ┼či este o surs─â semnificativ─â de carbohidra┼úi, reducerea acestuia timp de o lun─â poate sprijini pierderea ├«n greutate. ├Än plus, elimini ┼či riscul de a face alegeri alimentare nes─ân─âtoase. Aproape jum─âtate dintre participan┼úii la studiu au raportat c─â au pierdut ├«n greutate, ├«n timpul acestui experiment.

4. Sistem imunitar mai bun. Un studiu din 2015 a constatat c─â alcoolul, consumat ├«n fiecare zi, afecteaz─â imunitatea, ceea ce nu este un lucru bun, ├«n special ├«n sezonul de r─âceal─â ┼či grip─â. ├Än plus, conform unei analize din 2007, consumul de alcool este asociat cu o rat─â mai mare de boli infec┼úioase.

Surs─â foto: Shutterstock Recente

refuz   nu   shutterstock 2124337634 jpg
Tik Tok jpg
Sfintii Petru si Pavel shutterstock 1852640023 jpg
femeie tanara interviu job ingrijorata dec 3 2010 6 42 pm jpeg
DSC 0243 jpg
Cum po┼úi avea un p─âr bogat ┼či s─ân─âtos, chiar dac─â ├«l coafezi zilnic jpeg
Parinti imaturi  jpg
inghetata foto shutterstock
gandac de bucatarie shutterstock 1102601966 jpg
sport jpg
pasta de dinti   shutterstock 1294381117 jpg
shutterstock 1358046383 jpg
Carne jpg
carton 1 png
Baterie descarcata jpg
Tigare electronica jpg
Narcisism jpg
Rusalii shutterstock 2151194551 jpg
Intalnire jpg
muzica casti shutterstock