Ce îţi pot dezvălui ridurile dacă ştii să le „citeşti‟

1 shutterstock 1676444197 jpg jpeg

După o vârstă, riscul să apară linii de expresie pe faţă sunt mari. Le poţi preveni, dar nu pentru multă vreme. Când apar, bine ar fi să le accepţi şi să le porţi cu mândrie. În ele sunt ascunse lecţii de viaţă preţioase. Pe de altă parte, trebuie să le priveşti şi din altă perspectivă, pentru că ridurile îţi pot oferi indicii despre punctele vulnerabile ale sănătăţii.

Lista următoare îţi dezvăluie ce îţi pot spune ridurile de pe frunte, din zona sprâncenelor, a nasului, a ochilor, a obrajilor şi a gurii despre cum te simţi, de fapt. Cu ajutorul unei oglinzi, analizează-ţi chipul şi vei descoperi câteva lucruri interesante despre tine.

Liniile orizontale din zona frunţii pun lupa pe griji

Se mai numesc şi „riduri de griji‟ pe bună dreptate: apar de obicei pe fond de stres. Dacă sunt evidente, cel mai probabil ai nevoie de o perioadă de pauză, de vacanţă, de relaxare. În altă ordine de idei, ridurile de pe frunte sunt în strânsă legătură cu stomacul. Acestea te pot atenţiona că ai mâncat prea mult zahăr, prea multe grăsimi sau nu bei suficientă apă.

Liniile verticale, spre sprânceana dreaptă – ajustări în meniu

Dacă ai riduri poziţionate în zona sprâncenei din dreapta, e posibil să fie nevoie să faci ceva schimbări în dietă, pentru că acesta este un semn că ficatul este obosit. Mănâncă mai multe legume verzi, fructe dulci şi cereale integrale şi limitează consumul de cafea, condimente şi sare. Bolile de ficat trebuie tratate cu maximă atenţie, aşa că e bine să mergi şi la un control avizat.

Ridurile verticale de la sprânceana stângă trădează pofta de dulce

Aşa cum sprânceana din dreaptă îţi oferă indicii că trebuie să ai grijă mai multă de ficat, aşa şi cea din stângă îţi spune că sunt probleme în corp, la nivelul splinei. Foarte posibil să consumi multe dulciuri şi să suprasoliciţi splina. O poţi ajuta să funcţioneze optim, dacă reduci cantitatea de dulciuri din meniu. Când simţi nevoia să mănânci ceva dulce, ia un fruct, două.

Ridurile din zona nasului semnalează un libido scăzut

Unele persoane au linii fine la baza nasului, între sprâncene. Acestea pot semnala prezenţa unor alergii în corp. Există şi studii efectuate în domeniu care sugerează că aceste linii de expresie au legătură cu libidoul, mai precis, aceste persoane au un libidou mai scăzut.

Ridurile din colţul ochilor fac legătura cu stomacul

O femeie trecută de prima tinereţe are multe şanse să aibă riduri tip „coadă de rândunică‟, mai ales dacă obişnuieşte să zâmbească des. Totuşi, dacă ele apar prea devreme, după nici douăzeci de ani, trebuie să iei în considerare unele probleme la ochi. Poate nu mai vezi bine la distanţă.

În plus, această zonă este în strânsă legătură cu stomacul, rinichii şi ficatul, iar prezenţa timpurie a acestor riduri poate semnala unele disfunctionalităţi la nivelul acestor organe. O alimentaţie sănătoasă şi câteva zeci de minute de mişcare pe zi pot fi de ajutor pentru sănătate.

Riduri verticale în zona gurii – verifică sănătatea colonului

Mulţi oameni au astfel de riduri în jurul gurii. Ştiai că acestea au legătură cu colonul? Este esenţial să ai o dietă echilibrată, bazată pe fibre alimentare şi vitamina D, şi să faci multă mişcare.

Riduri deasupra buzei superioare – focus pe alimentaţie

De obicei, la fumători apar astfel de riduri, dar le pot avea şi cei care suferă cu splina. În acest caz trebuie mai multă atenţie la nutriţie, să fie una echilibrată.

@shutterstock



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg