Ce mănânci când ieşi la restaurant?

1 65875 original jpg jpeg

Persoanele care iau masa în oraş sunt interesate de o varietate mai mare de opţiuni sănătoase în meniuri şi ştiu ce ar trebui să conţină o masă adecvată.

În opinia respondenţilor,o masă sănătoasă cuprinde ingrediente pregătite pe grătar sau la abur (94%),multe legume (82%) şi nu are multe grăsimi (85%),arată un studiu realizat de Unilever Food Solutions*.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi îşi caracterizează comportamentul alimentar ca fiind nesănătos când iau masa în oraş. 87% dintre respondenţi afirmă însă că şi-ar dori să aibă la dispoziţie mai multe opţiuni sănătoase în meniuri şi că nu le aleg pe cele deja existente pentru că acestea sunt scumpe (78%) şi nu par gustoase (63%),iar mai mult de jumătate dintre ei le consideră nesăţioase.

Unilever Food Solutions propune mici schimbări care nu modifică radical savoarea preparatelor,ci fac mâncarea sănătoasă mai atractivă şi accesibilă pentru consumatori,iar pe cea mai puţin adecvată – ceva mai sănătoasă. Pe termen lung,aceste mici schimbări pot avea un impact considerabil asupra stării de sănătate a celor ce iau masa în oraş. Un exemplu concret este acela că,dacă jumătate din populaţia Bucureştiului ar consuma timp de 1 an,cartofi copţi în loc de cartofi prăjiţi,cantitatea de grăsime care ar fi evitată depăşeşte 1,5 tone.

“În ultimele studii,ne-am concentrat asupra percepţiei pe care oamenii o au când vine vorba de mâncarea sănătoasă. Rezultatele arată că oamenii nu sunt atraşi de opţiunile sănătoase existente în meniuri. O altă informaţie alarmanţă o reprezintă statistica Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,privind rata ascendentă a obezităţii. Pentru că previziunile nu sunt optimiste,este responsabilitatea noastră,ca parte a industriei de food service,să aducem în discuţie problema şi să oferim soluţii aferente”,spune Maria Gavrilescu,Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions România. “Ştim că schimbările majore încep cu acţiuni mici. De aceea,propunem soluţii care să reprezinte primul pas spre îmbunătăţirea stării de sănătate a clienţilor. Bucătarii şi proprietarii de restaurant au parte de toată susţinerea noastră în implementarea schimbărilor şi dezvoltarea unor noi metode pentru a oferi preparate mai sănătoase”,a adăugat aceasta.

La nivel global**,66% dintre cei care iau frecvent masa în oraş şi-ar dori versiuni ceva mai sănătoase ale felului de mâncare preferat,iar 58% dintre respondenţii români au declarat că sunt dispuşi să înlocuiască o parte a meniului cu un fel mai sănătos.

În opinia celor chestionaţi,între schimbările pe care restaurantele ar trebui să le adopte pentru a face meniurile mai sănătoase se numără folosirea unor ingrediente proaspete,pregătirea preparatelor pe grătar şi oferirea unor feluri de mâncare cu conţinut scăzut de grăsimi.

*StudiulPerceptions and Practices related to Healthy Eatinga fost realizat înmartie 2012 de IMAS Marketing şi Sondaje pentru Unilever Food Solutions pe un eşantion de 300 de respondenţi cu vârste între 18 şi 64 de ani,din Bucureşti,care iau masa în oraş cel puţin o dată pe săptămână pentru micul dejun,prânz sau cină. Aceste persoane se caracterizează printr-un venit peste medie (peste 1500 lei/lună) şi educaţie medie şi superioară.

**Seductive Nutritioneste cel de-al treilea raport Raport Global Privind Meniurile realizat de Unilever Food Solutions. Cercetarea a fost realizată de BrainJuicer,în parteneriat cu Salt PR,pe baza unui chestionar aplicat unui număr de 5000 de oameni din 10 ţări (SUA,Marea Britanie,China,Germania,Rusia,Brazilia,Turcia,Polonia,Africa de Sud şi Indonezia),care mănâncă în oraş cel puţin o dată pe săptămână.Recente

Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg